2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Ozsváth Kálmán: A baloldali vezetés a kasszán kívül semmihez nem nyúlt a kerületben

Hír TV

2020. június 26., péntek 19:00

Kilenc éven át kaptak alanyi jogon természetbeni juttatást, tartós élelmiszert a kerülettől az újpesti nyugdíjasok. Az új baloldali vezetés azonban változtatott a támogatáson. A kerület LMP-s alpolgármestere, Kanász-Nagy Máté szerint erre azért volt szükség, mert korábban csak buta krumpliosztás volt, amit modern szociálpolitika vált fel – olvasható közösségi oldalán. Meg is jelent az ezzel kapcsolatos polgári rendelet, de ezt törvénysértőnek találta a Fővárosi Kormányhivatal. A kerületvezetés ezt azonban nem fogadja el. Világossá tették, hogy ennek ellenére el fogják indítani a programot.

Ozsváth Kálmán, a Fidesz-KDNP újpesti önkormányzati képviselője volt Magyarország élőben című műsorunk és Velkovics Vilmos műsorvezető vendége mondta el milyen problémákat és kérdéseket vet fel a baloldali vezetés intézkedése.

Ozsváth Kálmán elmondta, hogy ez már csak azért is egy nagyon jó kezdeményezés volt, mert mind a 25 ezer nyugdíjast értesítették az élelmiszerosztásról, akik igénybe tudták venni. Az új baloldali városvezetés a kilenc évig bevált és sokak által kedvelt módszer helyett utalványokat adna, melyek több mindenre beválhatóak.

Kérdéses ugyanakkor, hogy az a néhány üzlet, ahol azok beválhatóak, mi alapján lettek kiválasztva. Ezáltal a korrupció gyanúja is felmerül, hiszen egy adott helyen, néhány üzlet közül történő kiválasztással, azok előre történő megnevezésével tudnák felhasználni a nyugdíjasok az utalványt.

„Eddig ez gyakorlatilag mind a 25 ezer újpesti nyugdíjasnak alanyi jogon járt, függetlenül attól, - még egyszer - hogy akkor milyen jellegű nyugdíj kategóriába tartozik, innentől kezdve viszont van egy felső fizetési- vagy nyugdíj utalási határ.”

- jegyezte meg a Fidesz-KDNP újpesti önkormányzati képviselője.

Tehát ezek után ezt mindenkinek meg kell majd igényelnie, mivel innentől kezdve ez egyfajta segélyként funkcionál majd.

A Kormányhivatal döntésére még várnak, addig pedig igyekeznek felszólalni ez ellen az újítás ellen, ahol csak tehetik – tette hozzá Ozsváth Kálmán.

Hír TV