2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Őry Péter: A teljes szlovák közigazgatási rendszer átalakításra szorul

Diszkriminálják a magyar településeket Szlovákiában az állami támogatások során. Őry Péterrel, az MKP elnökével a februári parlamenti választásról is beszélgetett Velkovics Vilmos a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

  • Őry Péter: A teljes szlovák közigazgatási rendszer átalakításra szorul

2004-től van hatályban az a pénzügyminisztériumi rendelet, amely szabályozza a támogatások elosztásának rendjét. Őry Péter úgy gondolja 512 településből 494 település negatívan érintett.  

„Nyilván nem véletlenről van szó, ezt tudja mindenki, hiszen ez 2004-től van hatályos. Hangsúlyozom ez nem mostani történet, csak nem számszerűsítette senki. Ezért hoztuk létre a mennyiterek.sk honlapot, ez egy nonprofit szervezet által létrehozott honlap. Öt évre visszamenőleg kiszámítottuk minden egyes település, nem csak a magyar, az összes közel háromezer településnek a támogatási rendszerét, a magassági kvótáját, a nagysági kvótáját. A következő az abszurd helyzet, hogy a kicsik támogatják a nagyokat”

- Őry Péter, az MKP elnöke szerint a tíz nagyvárost az összes többi település finanszírozza. Elmondta, diszkriminatívnak tartja a rendszert és egy olyan rendszer kialakítását szorgalmazná, amely egyformán kezeli a lakosságot.

„Alapvetően, ha valaki megnézi azt a programot, amely a három párt közös programja, ott arról beszélünk, hogy az a közigazgatási rendszer, amely ma hatályban van az teljes átalakításra szorul”

- jelentette ki az MKP elnöke a február 29-ei szlovák parlamenti választásról, melyen három magyar szervezet összefogásával indul a Magyar Közösségi Összefogás, melynek tagja az MKP is, mellettük a Magyar Fórum és az Összefogás.

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!