2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Magyarország élőben

Orbán Balázs: Nincs nemzetisége a vakcinának

Rendkívül felelőtlenségnek nevezte Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Magyarország élőben című műsorunkban, hogy bizonyos ellenzéki pártok a vakcinabeszerzésből is politikai kérdést csinálnak. A politikus adásunkban az oltóanyag-vásárlás kapcsán úgy fogalmazott, a kormány egyik ország gyógyszerügynökeként sem kíván fellépni.

Jól látszik, hogy hatásosak a járvány miatt elrendelt kormányzati intézkedések, de hogy ne forduljunk vissza a szigort január 11-ig fenn kell tartani, ez volt a szakértői konszenzus – hívta fel rá a figyelmet Orbán Balázs.

Ami az oltóanyagot illeti, az államtitkár elmondta, e tekintetben a kormány nem szeretne egyik ország gyógyszerügynökeként sem fellépni, bár – tette hozzá – egyes ellenzéki pártok törnek ilyen babérokra. Meglátása szerint az ellenzéki pártok ebből a kérdésből is politikát csinálnak, pedig - fűzte hozzá -

a vakcina minőségének meghatározása nem a politikai beállítottság kérdése.

A mi szempontunk az, hogy legyen a magyar emberek számára minél előbb mennyiségben és biztonságos módon rendelkezésre álló vakcina, minden oldalról, az EU, az Egyesült államok, Izrael, Oroszország és Kína oldaláról érkező vakcinát vizsgálunk, jelenleg az orosz vakcina tesztelése zajlik – tette hozzá.

A kormány eddig nagyjából 50 milliárd forintot költött szerződések aláírása formájában vakcinalekötésre. Orbán Balázs megjegyezte,

miközben Brüsszel jogállamiságinak csúfolt politikai vitákkal van elfoglalva, addig az aláírt szerződéseket semmibe vevő módon az Amerikai Egyesült Államokban és az Európai Unióból távozó Nagy-Britanniában előbb kezdenek oltani, mint az Európai Unióban.

Az államtitkár elmondta, pontosan ezért is vizsgálnak minden opciót, hiszen, ha más vakcina is biztonságosnak minősül, akkor minél hamarabb el lehessen kezdeni az emberek oltását.

Arra a felvetésre, hogy Varga Zoltán, a DK politikusa ereszcsatornát vitt a kormánypárti képviselőknek a Parlamentbe és a szokásosnál is durvábban beszélt a Szájer-ügyről, Orbán Balázs rámutatott, a Fidesz-KDNP-ben van következménye annak, ha valaki elfogadhatatlan dolgot tesz, ez így volt most.

Semmilyen ideológiai válság nincs, az értékek változatlanok, változatlanul azok képviseletére szerződött ez a politikai oldal és soha senkinek nem akartuk megmondani, hogy hogyan élje az életét, nyilván a jogszabályokat be kell tartani, vannak bizonyos társadalompolitikai célok és elképzelések, amelyekhez ragaszkodunk, a baloldal pártok ezeket eddig is támadták

– tette hozzá.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!