2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Magyarország élőben

Orbán Balázs: Nincs nemzetisége a vakcinának

Rendkívül felelőtlenségnek nevezte Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Magyarország élőben című műsorunkban, hogy bizonyos ellenzéki pártok a vakcinabeszerzésből is politikai kérdést csinálnak. A politikus adásunkban az oltóanyag-vásárlás kapcsán úgy fogalmazott, a kormány egyik ország gyógyszerügynökeként sem kíván fellépni.

  • Orbán Balázs: Nincs nemzetisége a vakcinának

Jól látszik, hogy hatásosak a járvány miatt elrendelt kormányzati intézkedések, de hogy ne forduljunk vissza a szigort január 11-ig fenn kell tartani, ez volt a szakértői konszenzus – hívta fel rá a figyelmet Orbán Balázs.

Ami az oltóanyagot illeti, az államtitkár elmondta, e tekintetben a kormány nem szeretne egyik ország gyógyszerügynökeként sem fellépni, bár – tette hozzá – egyes ellenzéki pártok törnek ilyen babérokra. Meglátása szerint az ellenzéki pártok ebből a kérdésből is politikát csinálnak, pedig - fűzte hozzá -

a vakcina minőségének meghatározása nem a politikai beállítottság kérdése.

A mi szempontunk az, hogy legyen a magyar emberek számára minél előbb mennyiségben és biztonságos módon rendelkezésre álló vakcina, minden oldalról, az EU, az Egyesült államok, Izrael, Oroszország és Kína oldaláról érkező vakcinát vizsgálunk, jelenleg az orosz vakcina tesztelése zajlik – tette hozzá.

A kormány eddig nagyjából 50 milliárd forintot költött szerződések aláírása formájában vakcinalekötésre. Orbán Balázs megjegyezte,

miközben Brüsszel jogállamiságinak csúfolt politikai vitákkal van elfoglalva, addig az aláírt szerződéseket semmibe vevő módon az Amerikai Egyesült Államokban és az Európai Unióból távozó Nagy-Britanniában előbb kezdenek oltani, mint az Európai Unióban.

Az államtitkár elmondta, pontosan ezért is vizsgálnak minden opciót, hiszen, ha más vakcina is biztonságosnak minősül, akkor minél hamarabb el lehessen kezdeni az emberek oltását.

Arra a felvetésre, hogy Varga Zoltán, a DK politikusa ereszcsatornát vitt a kormánypárti képviselőknek a Parlamentbe és a szokásosnál is durvábban beszélt a Szájer-ügyről, Orbán Balázs rámutatott, a Fidesz-KDNP-ben van következménye annak, ha valaki elfogadhatatlan dolgot tesz, ez így volt most.

Semmilyen ideológiai válság nincs, az értékek változatlanok, változatlanul azok képviseletére szerződött ez a politikai oldal és soha senkinek nem akartuk megmondani, hogy hogyan élje az életét, nyilván a jogszabályokat be kell tartani, vannak bizonyos társadalompolitikai célok és elképzelések, amelyekhez ragaszkodunk, a baloldal pártok ezeket eddig is támadták

– tette hozzá.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!