2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Komoly biztosi posztot vár a magyar kormány az ősszel felálló Európai Bizottságban

Jól bekódolható, hogy az Európai Parlamentben a bevándorláspárti erők támadást indítottak a magyar kormányoldal képviselőivel szemben. Erről Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorának hétfői adásában azokra a hírekre reagálva, hogy Bocskor Andrea, Trócsányi László és Hidvéghi Balázs alelnökségéről is elhalasztották szeptemberre a szavazást az Európai Parlament illetékes szakbizottságaiban. A politikus szerint minél erősebb a támadás, annál keményebben kell kitartani azon álláspont mellett, amire a magyar választópolgárok felhatalmazást adtak.

  • Komoly biztosi posztot vár a magyar kormány az ősszel felálló Európai Bizottságban

Orbán Balázs közlése szerint mind a nemzetközi erők, mind pedig a magyarországi ellenzéki pártok támadják a bizottsági helyekre felkért néppárti színekben induló fideszes képviselőket.

Ettől nem rettenünk meg, az elmúlt hetek is azt mutatták, hogy egy nagyon feszült öt évnek nézünk elébe az Európai Parlamentben, ahol szépen és erősen ki fognak jönni a különbségek

– tette hozzá. Az államtitkár megismételte, a kormányoldal azon álláspontját, hogy a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők mentén törik meg az Európai Parlament és ez a törésvonal így lesz a következő ciklusban is.

Orbán Balázs emlékeztetett, az európai bizottsági helyek betöltésére vonatkozó íratlan szabályrendszert próbálja a liberális baloldal felrúgni az Európai Parlamentben.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető felvetésér, hogy a fideszes, vagy a néppárti jelöltekkel van-e a „gond”, a politikus úgy válaszolt, a markánsan bevándorlásellenes nemzetek Európájában gondolkozó jelöltekről van szó.

Nem csak néppárti, nem csak a magyar képviselőkről van szó. Egy általános politikai ideológiai küzdelmi mező, amibe most a magyar jelöltek is bekeveredtek

– fogalmazott.

Augusztus 26-ig kell leadniuk az európai uniós tagországoknak azon személyek nevét, akiket az Európai Bizottságba jelölnek. Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy hivatalosan megküldte-e már a kormány Trócsányi László nevét, Orbán Balázs elmondta, az ügy folyamatban van, ugyanakkor biztos, hogy a volt igazságügy miniszter lesz a jelölt a posztra, mert nála nincs alkalmasabb arra, hogy segítse az Európai Bizottságot visszatalálni az alapszerződés által biztosított keretek közé.

Augusztus 26-ig kell leadniuk az európai uniós tagországoknak azon személyek nevét, akiket az Európai Bizottságba jelölnek. Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy hivatalosan megküldte-e már a kormány Trócsányi László nevét, Orbán Balázs elmondta, az ügy folyamatban van és komoly biztosi posztot vár a magyar kormány az ősszel felálló Európai Bizottságban.

Bár Ursula von der Leyen, a bizottság megválasztott elnöke arra kérte az országokat, hogy egy nőt és egy férfit jelöljenek, Orbán Balázs közölte: Magyarországnak egy biztosjelöltje lesz és ő pedig Trócsányi László, mert nála nincs alkalmasabb arra, hogy segítse az Európai Bizottságot visszatalálni az alapszerződés által biztosított keretek közé.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!