2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások

Következik:

Sajtóklub 15:20

Magyarország élőben

Novák Katalin sajnálja, hogy félreértelmezték a szavait

Cáfolta Novák Katalin Magyarország élőben című műsorunkban, hogy a napokban megjelent videójában azt állította volna „egy nőnek nem kell akkora fizetés, mint egy férfinak”. A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a kiforgatták, tudatosan félreértelmezték és elferdítették a szavait.

  • Novák Katalin sajnálja, hogy félreértelmezték a szavait

Novák Katalin közlése szerint annyit mondott, hogy nem jó, ha az egész élet egy férfiak és nők közötti versengésről szól, hanem - tette hozzá - sokkal jobb, ha együttműködésként megélni, hogy vannak a nők és vannak a férfiak, különböző adottságokkal, de ez nem arról szól, hogy egy nőnek ma Magyarországon ne lenne éppen annyira lehetősége kiteljesedni a szakmájában, mint egy férfinak.

Semmiképpen nem arról szól, hogy ne illetné meg ugyanazért a teljesítményért ugyanaz a fizetség az egyik embert és a másikat, attól, hogy az egyikük nő, a másik pedig férfi, ez egy megkérdőjelezhetetlen alapvetés, hogy ugyanazért a teljesítményért nem érheti hátrány csak azért, mert ő nő

– tette hozzá.

A politikus közlése szerint vannak, akik úgy értelmezték szavait, hogy a nőknek kevesebb fizetéssel kellene rendelkezniük. Kiemelte, semmiképp nem elfogadható, ha ugyanabban a pozícióban valakit hátrány ér azért, mert nő, ez ellen küzdeni kell.

Ami az úgynevezett női kvótát illeti, nem hisz benne Novák Katalin, szerinte lehetőséget kell teremteni, ezt pedig számos kormányzati lépés segíti.

Földi-Kovács Andrea arról is kérdezte a tárca nélküli minisztert, hogy Alaptörvényben rögzítette az Országgyűlés, hogy az anya nő, az apa pedig férfi. Mostantól az alkotmányban szerepel az is, hogy Magyarország védi a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a keresztény kultúrán alapuló értékrend szerinti nevelést.

Novák Katalin szerint evidens dologról van szó és olykor az evidenciákat is rögzíteni kell. A politikus rámutatott,

olyan támadás éri ezeket az alapvetéseket, amelyekre valamilyen formában reagálni kell.

Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy a támadások egyik oka, hogy az alaptörvény-módosítás ellenzők szerint az ilyen lépések sértik az LMBTQ emberek jogait, valamint ellentétesek az Európai Bizottság LMBTQ stratégiájával, a tárca nélküli miniszter elmondta, jónéhány európai országban látni a kultúra megváltozását, ilyen például a muszlim térnyerése miatti többnejűség, de amikor Magyarországon a házasság egy férfinak és egy nőnek a kölcsönös elhatározásán alapuló kapcsolat és ezt rögzíti az alaptörvény is, akkor azt betonszilárdsággal rögzíti, hogy

Magyarország a keresztény-zsidó hagyományoknak, a keresztény kultúrának megfelelően a házasságot egy féri és egy nő elhatározásán alapuló kapcsolatnak tekinti.

Teljes beszélgetés: 

KAPCSOLÓDÓ:

Hollik: A parlamenti többség megerősítette a haza, a családok és a gyermekek védelmét

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!