2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Magyarország élőben

Novák Katalin: Az idei az egyik legnehezebb anyák napja

Évtizedek óta nem volt ilyen nagy a házasodási kedv, ennyire alacsony a válások száma, és egyre többen tapasztalják meg, hogy milyen érzés édesanyának és édesapának lenni - minderről Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszélt a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában. Az államtitkár azt is hangsúlyozta, hogy nem a tömeges migráció, hanem a családok támogatása jelenthet megoldást Európa demográfiai problémáira.

  • Novák Katalin: Az idei az egyik legnehezebb anyák napja

Az elmúlt években Magyarországon minden demográfiai mutató jó irányba mozdult. Friss adatok szerint január-februárban kilenc százalékkal több gyermek született, mint az előző év hasonló időszakában, a házasságkötések száma negyven éve nem volt olyan magas, mint most, a válások száma pedig hatvan éves mélyponton van. Anyák napja apropóján arra volt kíváncsi Földi-Kovács Andrea műsorvezető, hogy miként telt ez a napja a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárnak.

Novák Katalin őszintén vallott arról, hogy számra ez volt az eddigi legnehezebb anyák napja, mivel az édesanyjával már hetek óta nem találkozott. De a gyerekei nagyon kedves meglepetésekkel készültek számára. Az államtitkár kitért arra, hogy ezekben a nehéz időkben döbbent rá sokakkal, hogy mennyire is fontos a fizikai érintkezés a szeretteinkkel. 

Szóba kerültek a javuló demográfiai mutatók is. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az elmúlt években sikerült kimászni a gödörből,

évtizedek óta nem volt ilyen nagy a házasodási kedv, ennyire alacsony a válások száma, és egyre többen tapasztalják meg, hogy milyen érzés édesanyának és édesapának lenni. Öröm látni, hogy a fiatalok bátrabban kötnek házasságot és mernek gyermeket vállalni

– emelte ki.

Novák Katalin a magyar családpolitikát ért kritikákra is reflektált. Megjegyezte, hogy szerencsésebb lenne, hogyha Európa-szerte rádöbbennének arra, hogy

nem a tömeges migráció jelenti a megoldást az előttünk tornyosuló demográfiai problémákra, hanem a családok támogatása és a gyermekvállalás ösztönzése.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Lesz következménye a francia elnök háborús retorikájának az európaiak biztonságára?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!