2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Fidesz-KDNP kampánynyitója 14:30

Magyarország élőben

Nincs már életveszélyes állapotban a horvát autópályán balesetet szenvedett magyar család

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy magyar család három tagját, miután a horvát autópálya fizetőkapujánál nagy sebességgel beléjük rohant egy horvát rendszámú gépjármű – számolt be a részletekről a helyi sajtó pénteken. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Menczer Tamás a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára jelentkezett be telefonon és elmondta a szerencsétlenség legújabb fejleményeit.

  • Nincs már életveszélyes állapotban a horvát autópályán balesetet szenvedett magyar család

A háromtagú család két tagja, az apa és a nyolc éves fiú rendelkezik magyar állampolgársággal, az édesanya nem. Két kórházban kezelik őket, mindkét kórházban jártak az illetékes konzulok. Apa és fia a műtétek után immáron az intenzív osztályon vannak, állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben, és a hírekkel szemben nincsenek mesterséges kómában tartva sem. Velük ugyan nem, de a kezelőorvosukkal beszélni tudott a konzul. Az édesanya állapota is stabil, ő sincs életveszélyben, és vele a konzul már beszélni is tudott – közölte Menczer Tamás.  

Napokon belül Magyarok százezrei indulnak neki a horvát tengerpartnak. Velkovics Vilmos műsorvezető azon kérdésére, hogy nekik mit tud a külügyminisztérium tanácsolni, az államtitkár így reagált:

„Mindenképpen azt, hogy mielőtt elindulnak regisztráljanak konzuli védelemért: ezt már nagyon sokszor elmondtuk. A nyári időszakban, illetve a nyári időszakot megelőzően újra és újra el szoktuk mondani. Ezt a honlapunkon a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon néhány perces művelettel meg lehet tenni. Szeretném kérni, hogy néha pontosabban adják meg, hol fognak tartózkodni. Ne csak az országot, lehetőség szerint minél pontosabban, hogyha baj történik, akkor így tudunk a legegyszerűbben és a leggyorsabban segíteni” – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára, aki hozzátette: nem várt helyzetben a nagykövetségeink, konzulátusaink a hét minden napján, 24 órában a bajba jutott magyarok rendelkezésére állnak.

A balesetről szóló tudósítás a videó alatt, vagy ide kattintva olvasható.

Balesetet szenvedett három magyar Horvátországban

Három ember válságos állapotban került kórházba, miután egy gyorshajtó a fizetőkapunál a kocsijukba csapódott – írja horvát lapinformációkra hivatkozva a ripost.hu.

Súlyos baleset történt a horvátországi Szentivánzelina (Sveta Helena) határában csütörtök kora délután, ahol egy horvát rendszámmal közlekedő BMW a sebességhatárt átlépve, az autópálya egyik kapujánál várakozó magyar autóknak csapódott. A kocsi valósággal letarolta a két magyar járművet. A net.hr szerint az egyik autó a fizetőkapunak csapódott, majd felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Úgy tudni, a baleset miatt összesen hárman, köztük egy nő és egy gyermek is kórházba került – írja a ripost.hu.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!