2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Hosszabbítás 22:50

Magyarország élőben

Németh Szilárd: Nem egy l’art pour l’art a honvédelmi fejlesztés

A honvédség társadalmi elfogadottsága egyre jobban nő Magyarországon Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint. A politikus Magyarország élőben című műsorunk augusztus 20-i adásában felhívta a figyelmet arra, hogy a haderőfejlesztés esetében is a legfontosabb a magyar érdekek szem előtt tartása. A beszerzéseknél pedig a legfőbb szempont, amit a katonák a fejlesztési tervekben meghatároznak.

Az államalapítás ünnepén, a Parlament előtti katonai tisztavatás kapcsán Németh Szilárd Velkovics Vilmos műsorvezetőnek elmondta, a fiatal tisztek közül 58-an tettek esküt, 50 férfi és 8 nő, hozzájuk csatlakozott 56 szerződéses katona és 20 önkéntes tartalékos. A 170 éves Magyar Honvédség hagyományait követve a honvédtisztjelöltek kardot rántottak és a haza iránti hűségüket „a hazáért mindhalálig” felkiáltással erősítették meg.

Jelenleg az elmúlt évtizedek legnagyobb haderőfejlesztése zajlik, ami Németh Szilárd közlése szerint összefügg a nagy katonaelődök előtti tisztelgéssel, valamint azzal is, hogy jó példát lehessen adni a mai kor ifjúságának.

A Zrínyi 2026 programnak nagyon fontos gazdasági kihatásai is vannak, a magyar érdekeket kell a gazdasági vonatkozásban is meghatározni, a beszerzéseknél pedig figyelembe kell venni, hogy a legoptimálisabban kelljen elkölteni azt a költségvetési pénzt, amit a magyar emberek adójából fordítunk a honvédség fejlesztésére

– tette hozzá.

A parlamenti államtitkár úgy fogalmazott, nem egy l’art pour l’art fejlesztésről van szó, hiszen a Magyar Honvédség a magyar állam szuverenitásának, a magyar családok biztonságának a legfőbb biztosítéka.

A 2020. évi honvédelmi költségvetés 103 milliárd forint több az ideinél, a belügyminisztériumi szerveket is figyelembe véve pedig jövőre 173 milliárd forinttal többet költ biztonságra a kormány. Németh Szilárd emlékeztetett, a kormány azt mondta, a gyermeket nevelő családok költségvetéséről van szó, de a magyar családok és a magyar gazdaság csak akkor vannak biztonságban, ha ennek megvannak az alapjai, ha támogatást kapnak azok a szervezetek, amelyek garantálják a védelmet.

A politikus kiemelte, az a cél, hogy a Magyar Honvédség a Közép-Kelet-Európa legütőképesebb, legmodernebb hadsereg legyen.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!