2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Magyarország élőben

Németh Szilárd: Magyarország érdeke az, hogy fejlesszük a honvédségünket

Megduplázódott a katonai szolgálatra jelentkezők száma, eddig csaknem 2500-an adták be jelentkezésüket a toborzóirodákba. A stúdióban Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára számolt be a fejleményekről.

  • Németh Szilárd: Magyarország érdeke az, hogy fejlesszük a honvédségünket

A járvány gazdasági hatásai miatt megduplázódott a katonai szolgálatra jelentkezők száma Magyarországon. A Honvédelmi Minisztérium adataiból kiderül: eddig csaknem 2500-an adták be jelentkezésüket a toborzóirodákba. A jelentkezők száma elsősorban azért ugrott meg, mert a Honvédség stabil foglalkoztatást ajánl mindazoknak, akik a Covid-krízis ideje alatt elvesztették a munkájukat. A katonai szolgálatra jelentkezőknek bruttó havi 161 ezer forint illetmény jár, ezen felül étkezési, egészségügyi és ruházati ellátásban, valamint utazási költségtérítésben is részesülnek. A fél éves kiképzés elteltével az önkéntes tartalékosok minden kötelezettség nélkül visszatérhetnek a polgári életbe, de dönthetnek úgy is, hogy folytatják karrierjüket, mint szerződéses katona.

„Azokat a területeket, amely Magyarország szuverenitását, az emberek biztonságát, békéjét, szabadságát érinti, aminek a legfőbb letéteményese a Magyar Honvédség, azokat a továbbiakban is fejleszteni kívánjuk. Nem csak amiatt, mert a NATO felé van egy ilyen elköteleződésünk, hogy valamikor majd elérjük azt a GDP 2%-os arány, ugye ez 2024-et jelent, hanem egész egyszerűen a magyar érdek az, hogy fejlesszük a honvédségünket”

- mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára. Hozzátette, a járványügyi küzdelemben a honvédség megkerülhetetlen és nagyon kimagasló szerepet játszott.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Az elkövető Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!