2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Magyarország élőben

Németh Szilárd: Magyarország érdeke az, hogy fejlesszük a honvédségünket

Megduplázódott a katonai szolgálatra jelentkezők száma, eddig csaknem 2500-an adták be jelentkezésüket a toborzóirodákba. A stúdióban Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára számolt be a fejleményekről.

A járvány gazdasági hatásai miatt megduplázódott a katonai szolgálatra jelentkezők száma Magyarországon. A Honvédelmi Minisztérium adataiból kiderül: eddig csaknem 2500-an adták be jelentkezésüket a toborzóirodákba. A jelentkezők száma elsősorban azért ugrott meg, mert a Honvédség stabil foglalkoztatást ajánl mindazoknak, akik a Covid-krízis ideje alatt elvesztették a munkájukat. A katonai szolgálatra jelentkezőknek bruttó havi 161 ezer forint illetmény jár, ezen felül étkezési, egészségügyi és ruházati ellátásban, valamint utazási költségtérítésben is részesülnek. A fél éves kiképzés elteltével az önkéntes tartalékosok minden kötelezettség nélkül visszatérhetnek a polgári életbe, de dönthetnek úgy is, hogy folytatják karrierjüket, mint szerződéses katona.

„Azokat a területeket, amely Magyarország szuverenitását, az emberek biztonságát, békéjét, szabadságát érinti, aminek a legfőbb letéteményese a Magyar Honvédség, azokat a továbbiakban is fejleszteni kívánjuk. Nem csak amiatt, mert a NATO felé van egy ilyen elköteleződésünk, hogy valamikor majd elérjük azt a GDP 2%-os arány, ugye ez 2024-et jelent, hanem egész egyszerűen a magyar érdek az, hogy fejlesszük a honvédségünket”

- mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára. Hozzátette, a járványügyi küzdelemben a honvédség megkerülhetetlen és nagyon kimagasló szerepet játszott.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!