2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Németh Szilárd: Európa békéjének, biztonságának a kulcsa a Nyugat-Balkán

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt a vendége.

  • Németh Szilárd: Európa békéjének, biztonságának a kulcsa a Nyugat-Balkán

Jelen pillanatban nagyjából 120.000 körüli annak a tömegnek a száma, ami a balkáni útvonalon feltorlódott és a hírek szerint 27-30.000 migráns próbál most a török-görög határon áttörni, ha tovább duzzad a tömeg, mondjuk eléri a kritikus létszámot, Görögország nem tud hatékonyan védekezni. Mire számít a magyar kormány, ugye a balkáni útvonalon fekvő országok vajon meg tudják-e állítani a tömeget? - reflektált az eseményekre Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Európa békéjének, biztonságának a kulcsa a Nyugat-Balkán, mindig is az volt, most is kiderült számunkra. Kétféle módon kellene cselekednie Európának, egyrészt a csatlakozást felgyorsítani, a lehetőséget megadni, hogy Európához csatlakozzanak azok az országok, amelyek ezt kérték és még nem tehették meg, másrészt pedig ezeket az országokat segíteni kell, ahogy Magyarország is teszi, többek közt ugye tegnap indultak el a magyar rendőrök a Nyugat-Balkánra, hogy ott segítsék a határőrizetben résztvevőket. Tehát kulcsfontosságúnak tartjuk a Nyugat-Balkán szerepét

-          mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Látjuk, hogy változik az uniós álláspont, a bizottság már lép, intézkedik azonnal. A magyarországi ellenzéki képviselők tekintetében érez bármiféle felfogásbeli elmozdulást a migráció megítélésében? - kérdezte Földi-Kovács Andrea.

Semmit, az elmúlt napokban vagy hallgattak vagy ilyen kijelentéseket tettek, mint Komjáthi Imre. Tehát én azt látom, hogy a magyar emberek a magyar ellenzékre ebben a kérdésben, az ország megvédésében, a lakosság biztonságának és szabadságának biztosításában sem számíthatnak

- válaszolt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Kapcsolódó anyagunk:

Komjáthi Imre: A kerítés csak pszichikai akadály

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!