2020. december 2.,
szerda, Melinda, Vivien napja

Németh Szilárd: A magyar honvédek biztonságának ügye nem ellenzéki pánikkeltésre való

Hír TV

2020. január 8., szerda 19:59

Az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák biztonságáért a kormány, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség mindent megtesz – hívta fel rá figyelmet Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorának szerdai adásában annak apropóján, hogy Irán támadást intézett két amerikai bázis ellen Irakban, magyar katonák nem sérültek meg. A politikus közlése szerint a honvédség és a szaktárca magyar katonák biztonsága érdekében megtette a szükséges lépéseket, és minden lehetséges forgatókönyvre felkészült. A kormánypárti képviselő a témával kapcsolatban élesen kritizálta, hogy a magyar honvédek biztonságának ügyét az ellenzék belpolitikai csatározása akarja felhasználni.

 

Németh Szilárd a nap folyamán Kecskemétre látogatott és azt tapasztalta, hogy azok a műveleti erők, valamint azok a légi járművek, amelyeket bevetnek egy adott forgatókönyv megvalósulása esetén, teljes egészében készen állnak.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy az MSZP azt követelte, hogy haladéktalanul hívják össze a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülését, a tárca parlamenti államtitkára kijelentette,

rendkívül visszataszító, amit az ellenzék művel ebben a kérdésben.

Kiemelte, a magyar honvédek biztonsága nem arról szól, hogy egy belpolitikai csatározásban nyerni kell és ennek megfelelő döntéseket kell hozni a missziókkal kapcsolatban.

A sajtóban való üzengetés, a politikai frázisok puffogtatása, amit Harangozó Tamás, vagy Vadai Ágnes művel, az nem jelenti azt, hogy olyan bizottsági ülést kell összehívni, amely döntéseket, határozatokat képes hozni

– hívta fel rá a figyelmet Németh Szilárd. Az államtitkár szerint az ellenzéki megnyilvánulásnak semmi más célja nincs, csak az, hogy valamiféle botrányt és pánikot keltsen.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV