2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Nemesi Pál: Súlyponti kérdés ma Szegednek a harmadik híd megépítése

Hír TV

2019. szeptember 27., péntek 20:00

A legerősebb és a legélhetőbb vidéki nagyvárossá tenné Szegedet Nemesi Pál, aki több száz hektáros zöldmezős ipari park kialakításával hozna új befektetőket a dél-alföldi városba. A Fidesz és a KDNP támogatásával induló független polgármesterjelölt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arról is beszélt, hogy bár a kormány az elmúlt 5 évben 52 milliárd forintot költött ipari parkokra, Botka László azonban nem lobbizott, így Szeged egy forintot sem kapott.

Mikor a minap Tóth Bertalan az MSZP elnöke Szegeden járt, azt találta mondani, hogy az október 13-ai változások „valódi esélyt kínálnak a változásra”, ami felettébb meghökkentő állítás annak fényében, hogy épp a szocialista Botka László az, aki immáron 18 éve a várost vezeti. Az MSZP elnökének kijelentésére a stúdióban ülő Nemesi Pál független jelölt úgy reagált:

„Tóth Bertalannal életünkben először egyetértünk, köszönöm szépen, hogy az MSZP országos vezetése változásra lát esélyt”

– nyilatkozta a független jelölt.

„Csaknem húsz éve már, hogy most először olyan polgármester választás, ahol fej-fej mellett állhat a polgári oldal jelöltje és Botka László. Érzi maga mögött szegediek támogatását?”

– tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Igen, természetesen. Nagyon jóleső érzéssel dolgoztunk az elmúlt napokban, hiszen készítettünk egy programot, egy dinamikusan fejlődő Szeged jövőképet, ezt megismertettük a szegedi emberekkel, majd kezdeményeztünk egy párbeszédet, hogy miként vélekednek a programunkról”

– fogalmazott Szeged polgármester-jelöltje, aki hozzátette: a megismertetetett programjukat 31 ezren támogatásukról biztosították, ami „nagyon jó érzés”.

A polgári oldal jelöltje szerint – aki egyébként egy sikeres, milliárdos vállalkozás felépítője, vezetője – a ’90-es években Szeged ipara „elesett”, a vállalatok tönkrementek. Azóta sincs „úgy előkészítve terület, ahol a piaci viszonyok között időben megvalósítható egy beruházás”. „Nem helyes gondolkodás, hogy nem vállalunk kockázatot gazdasági értelemben” – mondta Nemesi Pál, majd úgy folytatta: „a magyar kormány az elmúlt öt évben a városi önkormányzatokkal együttműködve, hogy egyébként zöldmezős ipari parkok hasznosíthatók lehessenek mintegy 52 milliárd forintot költött erre”, „ebből Szegedre nem érkezett semennyi”. Hiányoztak a konkrét elképzelések és senki nem volt, aki együttműködött volna a kormánnyal. Ugyanez a helyzet az infrastruktúra tekintetében is – szögezte le Nemesi Pál, aki a programjában komplex közlekedésfejlesztési jövőképet rajzolt, amelynek fontos eleme a majdan elkészülő harmadik Tiszai híd.

„Én azt gondolom, hogy Szegednek ma már kell harmadik híd”

– húzta alá a Szeged független polgármester-jelöltje, aki „súlyponti kérdésként” tekint a hídra, ami alapvetően fogja befolyásolni a város jövőjét.

A szegedi egészségügyi ellátás fejlesztése is szerepel Nemesi Pál programjában. A közbiztonság kérdése is aggasztó, főleg a drog jelenléte és a megoldatlan hajléktalan probléma, ami sürgős beavatkozást igényel, ezért Nemesi Pál megerősítené az utcai szociális hálózatot.

A magyar kormány által a szegedi uszoda építésre biztosított 12 milliárd forint szabálytalan kezelésével Botka László azt kockáztatja, „mint bármilyen más gazdasági szférában: ha valaki nem tartja be a támogatási források felhasználására vonatkozó előírásokat, akkor egyébként a forrást vissza kell fizetni” – jelentette ki Nemesi Pál, aki reméli, Szeged nem kerül ebbe a helyzetbe.  

Hír TV