2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

„Nagyobb figyelmet az őshonos kisebbségeknek a jövő Európájában”

Európának ideje volna az európai polgárok felé fordulnia és az európai polgárok érdekeit szem előtt tartani – hívta fel rá a figyelmet Vincze Lóránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje a Hír TV Magyarország élőben című műsorának keddi adásában. A politikus rámutatott, nem csak a külső határok védelmére, hanem pártja értelmezése szerint Európa őshonos közösségeire is nagyobb figyelmet kell fordítani.

  • „Nagyobb figyelmet az őshonos kisebbségeknek a jövő Európájában”

Vincze Lóránt adásunkban elmondta, az Európai Unióban mindenképpen lesz vezetőcsere, ugyanakkor a prioritásokon is igazítani kell.

Változnia kell Európának. Ha változik Európa, mi legyünk ott, amikor a változásokról döntenek, ne pedig elszenvedői legyünk

– emelte ki az európai őshonos nemzeti kisebbségek ernyőszervezete, a FUEN vezetője.

Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy a politikai paletta átrendeződése mit jelentene a magyar kisebbségek számára, az RMDSZ politikusa elmondta, arra van szükség, hogy olyan többség legyen az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban, amely ez európai kisebbségek védelmét tartja fontosnak, nem csak egy mottót hirdet meg, hogy „sokszínűség”.

Közlése szerint jelenleg minden – a szexuális kisebbség, az új bevándorlók – beletartozik a kisebbség megnevezésbe, ugyanakkor semmi konkrét cselekedet nincs mögötte. Hozzátette:

pont az évszázadok óta itt élő és értékteremtő kisebbségekre nem figyel Európa.

Vincze Lóránt arra biztatott mindenkit, hogy menjen el szavazni, hiszen így lehet biztosítani azt, hogy hallatni tudják a hangjukat Brüsszelben. Kiemelte, az is a tét, hogy az RMDSZ maradjon erős a romániai politikai palettán.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!