2021. január 27.,
szerda, Angelika napja

Nagy István: Négyezer milliárd forint támogatást fordít a kormány magyar vidékfejlesztésre

2021. január 11., hétfő 20:02

A kormány a közös agrárpolitika vidékfejlesztési pillérén keresztül történelmi léptékű forrást, 4265 milliárd forintot fordíthat a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére 2027-ig. A részletekről Nagy István agrárminisztert beszélt.

„Nem véletlen a szó, hogy történelmi léptékű a fejlődés és, hogy történelmi léptékű az a forrás, amelyet a magyar kormány biztosít a vidék számára ahhoz, hogy infrastrukturális fejlesztések legyenek, ahhoz, hogy vidéki megmaradás legyen, ahhoz, hogy a gazdaságot erősíteni tudjuk. Ha érzékeltetni akarom a különbséget, akkor 2013-20 között eltelt időszakhoz képest háromszor nagyobb forrást biztosítunk a következő ciklus számára”

- mondta az agrárminiszter, aki hozzátette az agrárpolitikai támogatások két pilléren alapszanak. Az egyik a földalapú támogatás, melyet 100%-ig az Európai Unió biztosít és 3,272 milliárd forintot jelent a gazdáknak. A másik pillér, mely a 4265 milliárd forintot jelenti. A kettő együtt, több, mint 7 ezer milliárd forint.

HírTV