2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Magyarország élőben

Nagy István: Az agrártárca egyik válasza az éghajlatváltozásra a faültetés

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Nagy István agrárminiszter Földi-Kovács Andrea vendégeként többek között a fásítási programról és az Európai Bizottság azon tervéről beszélgetett, mely szerint az agrártámogatás összege csökkenhet.

A klímaváltozás kihívásaira az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat adhat

A beszélgetést a műsorvezető azzal kezdte, hogy korábban az ellenzék a főváros vezetését azzal kritizálta, hogy csökken a zöldterületek mértéke. Az agrártárca vezetője a felvezetőre reagálva kifejtette Magyarország kormánya példaértékű módon veszi a kihívásokat, megtesznek mindent a jövőért.  Az agrártárca szerint erre az egyik legjobb válasz, ha minél több fát elültetnek, mint kiderült 550 hektárnyi új erdős terület jön létre az országos fásítási programban. 

Európai Bizottság: 17 százalékkal csökkenhet az agrártámogatás összege

Nagy István szerint a különböző források átcsoportosításával elérhető, hogy a BREXIT után is ugyanannyi támogatást kapjanak a magyar gazdák a következő uniós költségvetésből, mint korábban. Az agrárminiszter a Magyarország élőben című műsorunkban úgy vélte, nem lehet többet kérni a gazdáktól úgy, hogy közben az Európai Unióban csökkentenék a támogatásokat.

A nagy országokat magunk mellett tudva egy olyan erős szövetséget hozzunk létre, amely megteremti annak a lehetőségét, hogy a gazdák változatlan mértékű forrásokhoz jussanak. Az pedig teljes képtelenség, hogy megfogalmazunk új társadalmi elvárásokat, új célokat, új elvárásokat és kevesebb pénzt akarunk számukra adni. Na, ez nem lehet.

Teljes adás: 

Hír TV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!