2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 18:05

Magyarország élőben

Nagy István: Az agráriumban van munka

Újabb mentőövet kapnak a kormánytól a mezőgazdaságban dolgozók. A törlesztési moratórium után kamatmentes hitelt is igénybe vehetnek a gazdák. Ennek részleteiről beszélt Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Nagy István agrárminiszter.

A műsorvezető arra volt kíváncsi először, hogy a koronavírus-járvány hogyan hat a különböző mezőgazdasági ágazatokra.

Erre Nagy István azt felelte, hogy

azok az ágazatok vannak a leginkább kitéve a járvány okozta krízisnek, amelyek közvetlen kapcsolatban vannak a vendéglátással vagy a turizmussal.

Ilyen például a szőlő-borágazat, a vadgazdálkodás vagy a dísznövény-kertészet. A fogyasztás ugyanakkor működik – húzta alá a tárcavezető, majd hozzátette, hogy a ma bejelentett intézkedések a mostanság nehéz helyzetbe került ágazatok képviselőinek igyekeznek segítséget nyújtani.

A tárcavezető

a kedvezményes hitelekről elmondta, hogy azok minden olyan kiadásra fordíthatók, amely az agrárium szereplőinek működésükhöz és fennmaradásukhoz szükséges.

A gazdálkodók mindezeket a hiteleket díjmenetesen vehetik igénybe, ezek maximális összege 200 millió forint – húzta alá Nagy István.

A miniszter mindezeken túl beszélt még a kistermelői piacok sorsáról és a nemrégiben útjára indított online munkaerő-közvetítő portálról. Utóbbi kapcsán hangsúlyozta, hogy mind a gazdálkodók, mind az idénymunkát keresők használják bátran, mert a mezőgazdaságban bőven akad munka.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó tartalom:

Nagy István: Az agráriumnak segítséget jelentő intézkedéscsomag jelent meg

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Öten meghaltak egy balesetben

A tragédia az M1-esen, az autópálya Győr felé vezető oldalán történt Bábolnánál. A részletekről Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője számoltbe.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!