2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Nagy István: Az agráriumban van munka

Újabb mentőövet kapnak a kormánytól a mezőgazdaságban dolgozók. A törlesztési moratórium után kamatmentes hitelt is igénybe vehetnek a gazdák. Ennek részleteiről beszélt Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Nagy István agrárminiszter.

  • Nagy István: Az agráriumban van munka

A műsorvezető arra volt kíváncsi először, hogy a koronavírus-járvány hogyan hat a különböző mezőgazdasági ágazatokra.

Erre Nagy István azt felelte, hogy

azok az ágazatok vannak a leginkább kitéve a járvány okozta krízisnek, amelyek közvetlen kapcsolatban vannak a vendéglátással vagy a turizmussal.

Ilyen például a szőlő-borágazat, a vadgazdálkodás vagy a dísznövény-kertészet. A fogyasztás ugyanakkor működik – húzta alá a tárcavezető, majd hozzátette, hogy a ma bejelentett intézkedések a mostanság nehéz helyzetbe került ágazatok képviselőinek igyekeznek segítséget nyújtani.

A tárcavezető

a kedvezményes hitelekről elmondta, hogy azok minden olyan kiadásra fordíthatók, amely az agrárium szereplőinek működésükhöz és fennmaradásukhoz szükséges.

A gazdálkodók mindezeket a hiteleket díjmenetesen vehetik igénybe, ezek maximális összege 200 millió forint – húzta alá Nagy István.

A miniszter mindezeken túl beszélt még a kistermelői piacok sorsáról és a nemrégiben útjára indított online munkaerő-közvetítő portálról. Utóbbi kapcsán hangsúlyozta, hogy mind a gazdálkodók, mind az idénymunkát keresők használják bátran, mert a mezőgazdaságban bőven akad munka.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó tartalom:

Nagy István: Az agráriumnak segítséget jelentő intézkedéscsomag jelent meg

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!