2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Nagy István: Az agrárium megerősödve kerülhet ki a járványhelyzetből

Nagy István agrárminiszter arról is beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, hogy szeretné, ha a boltok polcaira minél több magyar áru kerülne.

Nyílt levélben fordult az élelmiszerláncokhoz az agrárminiszter. Azt kérte az üzletektől, hogy a magyar árukat helyezzék előtérbe üzleteikben – vezette fel a témát Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Nagy kihívásokkal küzdünk, értékesítési nehézségeink vannak – mondta el a tárcavezető, majd hozzátette a magyar agrárium mintegy 25 millió ember ellátására képes, vinni kell az árut külföldre is. Pedig mennyivel egyszerűbb volna, hogy magyar termékek kerülnének a hazai üzletek polcaira is.

A portékák azonban sokszor megmaradnak, a termelőknek értékesítései nehézségeik vannak, miközben az országba import áru érkezik, ez pedig így nem fogadható el

– hangsúlyozta Nagy István.

A miniszter arról is beszélt, hogyha fegyelmezetten teszik most a dolgukat a mezőgazdaság különböző ágazatainak szereplői,

lát esélyt arra, hogy az agrárium megerősödve kerüljön ki a jelenlegi helyzetből,

főleg, hogyha azokat a beruházásokat el tudják végezni a járvány után, amelyre ez a rendkívüli állapot most rávilágított.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Emelkedett az alapkamat

A monetáris tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak.

Harc az éhezés ellen

Tartós élelmiszereket gyűjtenek a Miskolci Egyetem hallgatói az Egyetemek harca az éhezés ellen című programban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!