2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Nagy Gábor Tamás: Megvédjük az önkormányzati bérlőinket

Hír TV

2019. október 9., szerda 20:19

Nincs napirenden az önkormányzati lakások állami tulajdonba vétele, az erről szóló híresztelések rémhírek - erősítette meg Nagy Gábor Tamás, az I. kerület kormánypárti polgármester-jelöltje Magyarország élőben című műsorunkban. A Várnegyedet 21 éve vezető városvezető kifejtette: ha újból elnyeri a választók bizalmát, a következő évtizedben a családbarát fejlesztésekre és a környezetvédelemre fókuszálnak.

A családon belüli erőszakhoz hasonlította a fideszes önkormányzatok működését az ellenzék Budapest I. kerületének polgármester-jelöltje. V. Naszály Márta azzal is riogatja a Várnegyedben élőket, hogy az önkormányzat a választások után államosít és utcára teszi az önkormányzati bérlakásban élőket, vagyis a Várnegyed lakosainak zömét – hangzott el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Nagy Gábor Tamás a műsorban a következőket mondta:

„Nincsenek új ötleteik, ezért egyfajta rémhír keltéssel próbálnak átmeneti előnyt elérni. Valójában ez  egy öngól, mert ahogy 5 évvel ezelőtt sem történt semmi, ez alatt az 5 év alatt sem. Én azt gondolom, hogy teljesen világos és egyértelmű cáfolatot adott a miniszterelnökség. A kormány nem tárgyalt, nem tárgyal és nem fog tárgyalni hasonló előterjesztést, és van még egy sunyiság ebben az egész kampányriogatásban, hogy állami bérlakásokról szólt a sajtóban megjelent cikk, miközben egyébként a várban túlnyomó többségben önkormányzati bérlakások vannak, az önkormányzatnak pedig nincsenek ilyen szándékai. Sőt, pont az ellenkezője: önkormányzati bérlőinket megvédjük, garantáljuk a lakásaik cserélhetőségét, örökölhetővé tételét, nem emeljük a csillagos égig a lakbéreket éppen azért, mert ők nem vásárolhatták meg ezeket a lakásokat műemléki okok miatt.”

Hír TV