2020. április 4.,
szombat, Izidor napja

Nacsa Lőrinc: A környezet- és teremtésvédelem ügye közös ügy

Hír TV

2019. július 23., kedd 19:47

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője, aki többek között a kormány zöldpolitikájáról beszélt Földi-Kovács Andrea műsorvezetővel.

A szennyvíziszappal kapcsolatos esetet leszámítva nem jellemző, hogy zöld arcát mutatja a kormányzópárt és gyakran éri kritika a kormánykoalíciót a legutóbbi döntése kapcsán, hogy a mellé rendelt finanszírozási döntés nélkül nem támogatja a 2050-ig szóló klímavédelmi európai célokat. Illés Zoltán volt talán az aki még környezetvédelmi államtitkárként azt mondta, hogy a Fidesz azt hiszi, hogy a zöldpolitika valami baloldali ügy, valóban azt hiszik? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Azt látjuk, hogy a baloldal és a liberális-oldal ezt egy politikai hisztériakeltésnek és most politikai témának szeretné használni. Ugyanakkor messze nem baloldali kérdés, ez közös felelősségünk, a teremtett világ védelme amiről itt beszélünk. Elsődlegesen ez szerintem egy jobboldali téma és jobboldali témaként kell kezelnünk. Sokszor a liberális hiszti és a politikai haszonszerzés miatti hangoskodó szavak talán elhomályosítják ezt a perspektívát. Nagyon fontos, hogy ne dőljünk be ezeknek, hiszen a környezet- és teremtésvédelem ügye egy olyan közös ügy, amiben állampolgároknak, kormányzatnak, gazdasági szereplőknek közösen kell működnie. Nem  hangzatos szavakra vagy a különböző látványos akciókra van szükség, hanem effektív a munkára. 

- mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője.

Hír TV