2020. szeptember 18.,
péntek, Diána napja

Mráz Ágoston Sámuel: Mesterházy Attila formálisan veszített

Hír TV

2020. szeptember 14., hétfő 20:08

A délután folyamán kizárták az MSZP pártelnöki versengéséből az egyetlen esélyes ellenjelöltet, Mesterházy Attilát. A Magyarország élőben vendége Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója volt.

„A délután folyamán kizárták a pártelnöki versengésből az egyetlen esélyes ellenjelöltet Mesterházy Attilát. Sokan mondják azt, hogy egy korszak véget ért az MSZP-ben. Ön hogy látja, hova tartanak a folyamatok?”

-          kérdezte Velkovics Vilmos.

„Elég egyértelmű az augusztus végi bejelentés, amikor a baloldali ellenzéki pártok, a nyári vakációt azzal szakították meg, hogy közös jelölteket fognak indítani az egyéni választókerületekben. És nem mondták ki, ott van a levegőben, sejthető és talán tudható, hogy közös listát is fognak állítani, azaz innentől kezdve a hátralevő másfél év a választásokig arról fog szólni, hogy ki jut fel ezekre a listákra, ki kap olyan választókerületet, ahol a baloldalnak esélye van, azaz egy osztozkodási verseny zajlik. Mesterházy Attila jelölése és pártelnöki kampánya ezt a lezsírozottnak tűnő folyamatot, az MSZP-nek jutó 4-5-6 hely egymás közötti elosztását nehezítette, azaz a jelenlegi MSZP-s elit átlag felett ellenérdekelt volt abban, hogy valaki az ő játékukat elrontsa, várható és sejthető volt, hogy mindent elkövetnek ellene.(…) Az MSZP amikor még egy komolyan vehető politikai alakulat volt, akkor az ellenérdekelt csoportok mindig egy kartellbe tudtak szerveződni és nem kiszorítósdi volt a kartellnek a lényege, hanem megállapodás és minden félnek, minden csoportosulásnak jutott valami. Olyan kicsi párttá vált az MSZP, olyan kevés befutó helyre számíthat a közös listán, hogy most már túlélési verseny zajlik. Már nincsen kompromisszumra lehetőség, az egyik vagy a másik fél fog győzni, Mesterházy Attila legalábbis formálisan most veszített.”

-          válaszolta Mráz Ágoston Sámuel.

Hír TV