2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Magyarország élőben

Most látszik, hogy meghozta gyümölcsét a lélegeztetőgép-beszerzés

Az ellátórendszer abszolút fel van készülve arra, hogy a koronavírus járvány sem az első sem a második hullámban nem produkált ilyen rohamosan növekvő számokat – hívta fel rá a figyelmet Kollár Lajos miniszteri főtanácsadó a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

  • Most látszik, hogy meghozta gyümölcsét a lélegeztetőgép-beszerzés

Az érsebész professzor egyetemi tanár emlékeztetett, korábban, az első hullámban sok bírálat érte a kormányt, hogy feleslegesen biztosított több ágyat, vagy akár lélegeztetőgépet, de utólag azt látni, hogy ez nagyon helyes lépés volt és meghozta a gyümölcsét, hiszen rendelkezésre áll az a kapacitás, ami szükséges a magasabb fertőzésszámhoz is.

A rendelkezésre álló ágyak száma több 10 ezer és most 5000-6000 betegnél többet nem kell kórházi kezelésre befogadni, a lélegeztetőgépek számainál is arról volt szó, hogy feleslegesen sok, de jelenleg is több ezer lélegeztetőgép rendelkezésre áll és most sajnálatos módon egyébként 500 körül van a gépi lélegeztetettek száma, ami jobb időszakban 200 alá is ment már

– tette hozzá.

M. Dobos Marianne felvetésére, hogy március 1-jén hatályba lépett az egészségügyi dolgozókat érintő jogállási törvény, Kollár Lajos elmondta, úgy tudja, 5-10 százalék között van azoknak a száma, aki felmondott.

Sok egészségügyi dolgozó nem ismeri ennek a jogállásnak a tartalmát, tehát egy zsigeri ellenállás látható. Nem járnak rosszabbul az egészségügyi dolgozók (…) ez a szám nem annyira riasztó, ez a szám nem fogja veszélyeztetni az egészségügyi ellátórendszert

– tette hozzá a professzor.

Teljes beszélgetés:

KAPCSOLÓDÓ:

Az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!