2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyarország élőben

Menyhárt József: Most tud egy hiteles képviselet visszakerülni a szlovák törvényhozásba

Felzárkóztatná Dél-Szlovákiát és valós képviseletet adna a magyaroknak a Magyar Közösségi Összefogás, ha bejut a Parlamentbe. A három pártból álló szövetség programjáról Menyhárt Józsefet, az MKP elnökét kérdezte Velkovics Vilmos, a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

  • Menyhárt József: Most tud egy hiteles képviselet visszakerülni a szlovák törvényhozásba

Tíz év után újra lehet képviselője a Magyar Közösség Pártjának a szlovák parlamentben. Az MKP a Magyar Fórummal és az Összefogás Mozgalommal együtt indul a február 29-ei választáson. A szövetség szerint sorsdöntő év következik a szlovákiai magyarok számára. Kevesebb mint 3 hét múlva ugyanis eldől, hogy marad-e a megosztottság a Felvidéken. A legfrissebb közvéleménykutatási adatok szerint a szövetség ugyan népszerűbb, mint a másik magyar párt a Most-Híd, de még így sem biztos, hogy sikerül elérni a bejutáshoz szükséges 5 százalékot.

„Emelkednek a mutatóink, de ez mindamellett, hogy optimizmusra sarkall és további munkára, de a következő húsz nap az nagyon fontos és döntő lesz. A mozgósítás a lényeg, hisz gyakorlatilag 150 ezer szavazatra van szükség és a Magyar Közösség pártjának mindig megvolt 104-108 ezer stabil választója. Ez most is megvan”

- mondta Menyhárt József, az MKP elnöke. Hozzátette, 1,5 % a következő húsz napnak a hozadéka kell legyen, mivel ez egy sorsdöntő választás, hisz most tud majd egy hiteles képviselet visszakerülni a szlovák törvényhozásba.  

Teljes beszélgetés: 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!