2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Menyhárt József: Most tud egy hiteles képviselet visszakerülni a szlovák törvényhozásba

2020. február 10., hétfő 19:51

Felzárkóztatná Dél-Szlovákiát és valós képviseletet adna a magyaroknak a Magyar Közösségi Összefogás, ha bejut a Parlamentbe. A három pártból álló szövetség programjáról Menyhárt Józsefet, az MKP elnökét kérdezte Velkovics Vilmos, a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

Tíz év után újra lehet képviselője a Magyar Közösség Pártjának a szlovák parlamentben. Az MKP a Magyar Fórummal és az Összefogás Mozgalommal együtt indul a február 29-ei választáson. A szövetség szerint sorsdöntő év következik a szlovákiai magyarok számára. Kevesebb mint 3 hét múlva ugyanis eldől, hogy marad-e a megosztottság a Felvidéken. A legfrissebb közvéleménykutatási adatok szerint a szövetség ugyan népszerűbb, mint a másik magyar párt a Most-Híd, de még így sem biztos, hogy sikerül elérni a bejutáshoz szükséges 5 százalékot.

„Emelkednek a mutatóink, de ez mindamellett, hogy optimizmusra sarkall és további munkára, de a következő húsz nap az nagyon fontos és döntő lesz. A mozgósítás a lényeg, hisz gyakorlatilag 150 ezer szavazatra van szükség és a Magyar Közösség pártjának mindig megvolt 104-108 ezer stabil választója. Ez most is megvan”

- mondta Menyhárt József, az MKP elnöke. Hozzátette, 1,5 % a következő húsz napnak a hozadéka kell legyen, mivel ez egy sorsdöntő választás, hisz most tud majd egy hiteles képviselet visszakerülni a szlovák törvényhozásba.  

Teljes beszélgetés: 

HírTV