2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Magyarország élőben

Menczer Tamás: Komoly nehézségek történhetnek egy külföldi utazáson

A koronavírus-járvány miatt az egész világ a bezárkózás és a lemondások felé halad – hívta fel rá a figyelmet Menczer Tamás a HírTV Magyarország élőben című műsorunk pénteki adásában. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint egyértelmű, hogy minden ország próbál védekezni, a helyzet percről-percre változhat, így aki külföldi útra készül annak érdemes mindenre felkészülnie, akár arra is, hogy karanténba kerül.

  • Menczer Tamás: Komoly nehézségek történhetnek egy külföldi utazáson

 

Menczer Tamás közlése szerint a tárca úgy tudja, külföldön négy országban hat magyar van karanténban, az a magyar, akinek pedig Japánban pozitív volt tesztje mostanra már meggyógyult.

Jelenleg két magyar van kínai vesztegzárban, két magyar van azon a hajón, ami Oaklandnél kötött ki, egy magyar van Vietnamban, egy pedig Szingapúrban

– ismertette a politikus.

Az államtitkár elmondta, a meghozott bejelentések és intézkedések napról-napra változhatnak, hiszen úgy tűnik, hogy olyan hosszú távú állapot alakult ki, ami minden nap új helyzetet eredményezhet. Kiemelte, a szaktárca is látja, hogy „kellemetlenségek” várhatók a gazdasági téren.

Eddig minden évben beruházási és exportrekordot tudtunk dönteni, de az idei évben ez feltehetően nem így lesz

– tette hozzá.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy előfordulhat-e a nemzetközi forgalom korlátozása a Liszt Ferenc-repülőtéren, Menczer Tamás úgy véli, minden megtörténhet, de ez egyelőre nincs napirenden. A magyarok külföldi utazásával kapcsolatban leszögezte, mindenkinek fel kell készülnie, hogy egy folyamatosan változó járványhelyzetben bármelyik ország bármelyik hatósága elrendelhet karantént, ha indokoltnak látja, akkor hozhat a határátlépéssel kapcsolatban nehezítéseket, vagyis arra kell számítani, hogy egy külföldi országban az utazás nehézségekbe ütközhet.

Ezen a délutánon kaptuk a hírt arról, hogy Ausztriában karantént rendeletek el Tirol tartomány egyes településein és nagy valószínűséggel ott is tartózkodnak magyarok. Mindenkinek a külföldi utazását meg kell fontolnia

– hívta fel rá a figyelmet Menczer Tamás.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!