2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Menczer Tamás: Emberélet nem múlhat pénzen

Menczer Tamás, tájékoztatásért felelős államtitkár volt Magyarország élőben című műsorunk és Velkovics Vilmos műsorvezető vendége.

Az operatív törzs szakemberei korábban azt mondták, hogy lehet olyan pillanat a koronavírus okozta világjárvány következtében Magyarországon, mely során egy időben akár 8.500 ember szorulhat lélegeztetőgépre.

A magyar kormány a biztonság kedvéért ezt felülről becsülve, 10.000 lélegeztetőgépet tervezett beszerezni.

Mivel a lélegeztetőgépek megrendelésekor még nem volt biztos, hogy mely szállítmányok érhetnek célt, ennél többet igényeltek, közel 16.000 lélegeztetőgépet. Ebből eddig közel 10.000 érkezett meg, a további szállítmányok még hátra vannak.

Ezek között a lélegeztetőgépek között nem szerepelnek az itthon legyártott gépek, ugyanis lassabb ütemben ugyan, de nagyon jó minőségű lélegeztetőgépet tudunk gyártani.

Ezáltal a magyar kormány kellő mértékben fel tudott készülni, azok esetleges szükségességét illetően. Ami a további felhasználásukat illeti, Menczer Tamás tájékoztatásért felelős államtitkár elmondta:

„Sikeres volt a védekezésünk, köszönhetően a magyar emberek és a kormány összefogásának. Sikerült elkerülni a tömeges fertőzési szakasz, azonban várható egy második szakasz is. A lélegeztetőgépek szép sorban érkeztek és ékeznek is, úgyhogy a következő szakaszra már ilyen értelemben is fel leszünk készülve és azokat a gépeket pedig el fogjuk adni, - ez a tervünk, hogy értékesítjük - amelyekre itthon nincs szükség. Már vannak érdeklődők is, Afrikából, Ázsiából például. Tehát a folyamat tulajdonképpen így néz ki.”

A tájékoztatásért felelős államtitkár később arról is beszélt, hogy:

„806 vállalkozás, 377 milliárd forint összértékű beruházást fog megvalósítani. Ehhez kapnak 169 milliárd forintos állami támogatást és több mint 143.000, egészen pontosan 143.618 munkahely megőrzését vállalták.”

A gazdaság újraindításáról és a mindennapi élet, normális kerékvágásba történő visszavezetéséről, tekintsék meg teljes műsorunk:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!