2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Menczer Tamás: Eddig 1,1 millió ember védelmére elég keleti vakcina érkezett

2021. március 30., kedd 18:48

Kedd estére 2.2 millió lesz Magyarországon a keleti vakcinák száma – hívta fel rá a figyelmet Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Magyarország élőben extra című műsorunkban.

A kínai oltóanyagból 5 millió adagot rendelt a kormány, ebből 1,1 millió érkezett meg eddig, az oroszból pedig 2 milliót rendelt a kormány, és a kedd este érkezett szállítmánnyal együtt szintén 1,1 millió lesz, az, amit használni lehet.

Menczer Tamás közlése szerint a szállítások tovább folytatódnak, vagyis azok nagyobb része még hátravan. Az államtitkár kiemelte, a magyarországi átoltottság duplája az uniósnak, ami a kínai és az orosz vakcináknak köszönhető.

A keleti vakcinabeszerzést és oltóanyagot bíráló ellenzéki megjegyzések kapcsán az államtitkár Föld-Kovács Andreának úgy fogalmazott,

Gyurcsány Ferenc, a hazugság királya, hiszen folyamatosan támadta a keleti vakcinákat, még petíciót is indított, a hétvégén pedig már Szerbiával példálózott, hogy a szerbek milyen jól állnak, csak a DK elnöke azt felejtette el hozzátenni, hogy déli szomszédunk a keleti vakcinabeszerzés miatt áll jól átoltottságban.

Teljes beszélgetés:

HírTV