2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:50

Magyarország élőben

Menczer: Azért támadják a külügyminisztert, mert a munkájában semmivel sem tudják megfogni

Azért támadja az ellenzék Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter törvényes családi nyaralását, mert a munkájával kapcsolatban nem találnak rajta fogást, hiszen amióta ő a tárcavezető a külügyi intézményrendszeren keresztül több tízezer munkahely jött létre – hívta fel rá a figyelmet Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a HírTV Magyarország élőben című műsorának péntek esti adásában.

  • Menczer: Azért támadják a külügyminisztert, mert a munkájában semmivel sem tudják megfogni

Családi nyaralása miatt támadja az ellenzék Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminisztert. Az Átlátszó.hu tette közzé azt a fotót, amin az látható, hogy a politikus egy adriai jachton tartózkodik. Az üggyel kapcsolatban Menczer Tamás emlékeztetett, Szijjártó Péter is elmondta, hogy ő a jogszabályokat és a törvényeket nyaralása és egyébként is mindig betartja.

Ez egy családi vakáció volt, ami a magánélet része, a magánélet védelme pedig mindenkit megillet

– tette hozzá.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető kérdésére, hogy nem aggályos-e, hogy a közfeladatot ellátó tárcavezető a kormányközeli vállalkozó, Szíjj László tulajdonában lévő jachton nyaral, az államtitkár elmondta, ő maga máshonnan közelítené meg a kérdést, szerinte

azért támadják a családi nyaralásával külgazdasági és külügyminisztert, mert a munkájában semmivel sem tudják megfogni.

Kiemelte, 2014 óta,

amióta Szijjártó Péter a külügyminiszter, azóta az összes külgazdasági adat rekordszinten van, több tízezer munkahely létesült, 80 ezer fölötti azoknak az álláshelyeknek a száma, amelyek a külügyi intézményrendszeren keresztül létesültek.

Földi-Kovács Andrea arról is kérdezte az államtitkárt, hogy a tárcát bírálat érte, amiért nem engedélyezi az ott dolgozóknak, hogy otthonról dolgozóknak. Menczer Tamás a felvetéssel kapcsolatban nyomatékosította, 

egy minisztérium nem egy átlagos munkahely, ott a home office nem lehetséges. 

Úgy fogalmazott,

a balliberális oldal le akarja szerelni a külügyi tárcát (...) ez felfogás kérdése is, a mi felfogásunk pedig az, hogy egy minisztérium ott van, aki arra szerződött, hogy ilyen munkát végez és a frontvonalba helyezi magát, az nem vonul el a frontvonalból.

Teljes beszélgetés:

HírTV 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!