2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Magyarország élőben

Maruzsa Zoltán: Úgy gondolom, hogy felkészültünk

Több mint egymillió diák kezdi meg kedden a tanévet a koronavírus-járvány második hullámának árnyékában. A közoktatásért felelős minisztérium két hete 70 pontos járványügyi intézkedési tervet dolgozott ki, amit minden intézmény megkapott. A tárcánál bíznak abban, hogy nem kell digitális oktatásra átállni a 6 ezer intézményben, de ahol megjelenik a fertőzés ott számítani kell korlátozásokra. A részletekről Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Maruzsa Zoltán: Úgy gondolom, hogy felkészültünk

Mindenki a holnapi iskolakezdés körüli híreket böngészi ma Magyarországon, biztonságos lesz elkezdeni az iskolát? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Mi is ugyanezeket a híreket és adatbázisokat böngésszük, amelyekben figyeljük az intézményekben zajló folyamatokat. Úgy gondolom, hogy felkészültünk, az várható volt, hogy a járvány nem tűnt el, nem ért véget, örültünk volna, ha csak valamikor november környékén emelkedtek volna meg így a számok és van idő az iskolát rendezni a hagyományos munkarend szerint, mégis azt gondolom, hogy biztonsággal el lehet kezdeni az oktatást. 1.2 millió gyerek, több mint 6000 intézmény, 13.000-nél is több feladatellátási helyen holnap hagyományos munkarend szerint indul, de azt világossá tettük és elmondtuk, hogy emellé építettünk egy olyan monitoring rendszert, ahol folyamatosan figyeljük a fertőzéseket, ahol szükséges ott meghozzuk a szükséges döntéseket, illetve mindent elkövettünk annak érdekében, takarítás, fertőtlenítés, távolságtartás, olyan ajánlást adtunk ki, amit az intézmények a saját jelenükre, életükre adaptálva azt gondolom, hogy tudnak tenni a kockázatok csökkenése érdekében

-          mondta Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!