2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Magyarország élőben

Maróth Miklós: "Meg kell találni azokat az embereket, akik szívvel-lélekkel kutatnak"

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője volt a vendége. Leendő kutatásokról, a kutatási rendszer átalakulásáról, a szükséges forrásokról és szabályrendszerekről is szó esett a műsorban.

  • Maróth Miklós:

A magyar kutatóhálózatok átrendeződéséről, átszerveződéséről, a szabályzatok átalakításairól és modernizálásáról is beszélt Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője.

Véleménye szerint nem csupán modernizálásra és fejlesztésre van szükség, de azt is sokkal pontosabban meg kellene határozni, hogy egy adott terület tanára, professzora mennyit kell kutasson, illetve ebből a kutatásból, mennyit kell átadjon diákjainak.

Úgy gondolja, tisztázni kellene, ki, mennyit taníthat. Nyilvánvalóan mindenki érdeke, hogy a frissen megszerzett tudást, tovább tudja adni a kutató. Ugyanakkor nem mehet a kutatás és a tanítás egymás rovására. A felmerülő kettősségek kiszűréséről, a különféle engedélyekről és azok feltételeiről is beszélt.

"Több nemzetközi megbízást kellett visszamondani, mert a közbeszerzési törvény nem tette lehetővé, hogy amire el kellett volna kezdeni a kutatást, addigra beszerezzék az eszközöket. Négyéves pályázatok esetében a szükséges eszközöket gyakran a harmadik évben tudják beszerezni. Fölmerült a gondolat és ezt mindenképpen szeretném támogatni, legalább a kutatás rutinját, tehát a rutinfeladatokkal kapcsolatos eszközöket ne kelljen közbeszerzés alá bocsátani. "

- jegyezte meg Maróth Miklós.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!