2020. szeptember 18.,
péntek, Diána napja

Maróth Miklós: A kutatóintézeti hálózat költségvetése több mint kétszerese lesz a korábbinak

Hír TV

2020. augusztus 5., szerda 19:55

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Irányító Testületének elnöke, Maróth Miklós bekérte a kutatóintézetek 2020. évre vonatkozó kutatási terveit.

„Szerettük volna többször tudni, hogy mivel akar, milyen új témákkal, milyen régi témákkal akarnak foglalkozni a kutatóintézetek. Ezek általában véve hosszú, 40-50 oldalas anyagok voltak. Most viszont elő kell készítenünk az októberi irányító testületi ülést és az irányító testület elé nem lehet Tolsztoj regényeket letenni.”

- mondta Maróth Miklós.

„A cél az volt, hogy az irányító testület megnézze a kutatási terveket és megvizsgálja, hogy melyiknek van relevanciája, melyiknek nincs és az intézetek által benyújtott elképzelésekből induljon ki, akkor, amikor a hálózat kutatási programját megalkotja és nem pedig saját feje után akarta ezt megtenni.”

- folytatta a testület elnöke.

„Miért volt fontos most tudni ezeket a bizonyos terveket? Mi múlott ezen?”

- tette fel kérdését Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Most a karantén után felálltak a tudományos testületek – ugye három tudományos területen. Az élő és az élettelen természet-, illetve a humán tudományok. Ezeknek az embereknek, akik ezeknek a testületeknek a tagjai, ezeknek a szakembereknek oda szeretnénk adni az anyagokat. A rövid anyagot is és a hosszú anyagot is és ezeknek kell első helyen véleményezniük a különböző intézeteknek a munkaterveit.”

- hangsúlyozta Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Irányító Testületének elnöke.

Hír TV