2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Baán László: Mindig van hova előre lépni

Hír TV

2019. augusztus 21., szerda 20:10

Újabb 5 évre bízta meg Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum jelenlegi főigazgatóját Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter.

Egymást érik a világhírű kiállítások, vásárolunk műtárgyakat, elkezdődött a Liget projekt. Maradt még olyan kihívás, amely Önben van? Tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető Baán Lászlónak.

„Mikor elkezdtük a munkát nagyon távol álltunk attól, amit európai színvonalnak lehet nevezni a múzeumi világban. Most ezt végre elértük azt gondolom, jó pá éve. Ezt megtartani nap mint nap, úgy gondolom egy komoly munka. Ez nem magától van, ezt minden nap újra kell teremteni. Új kiállításoknál amikor bejön a látogató, úgy érezze, hogy valami különlegeset lát. Jól fogadják. Ez is ráadásul változik. Egészen más volt 10-15 éve, hogy hogyan működik jól egy múzeum és hogyan működik jól ma egy múzeum és más lesz 10 év múlva. Mindig van hova előre lépni, megtartani a színvonalat és vannak kihívások.”

- válaszolta a Szépművészeti Múzeum főigazgatója.

Szó volt a jelenleg épülő Liget projektről, mely várhatóan 2023-ra készül el. A nemsokára épülő új Nemzeti Galériáról, valamint a rövid és hosszú távú kiállításokról.

Olasz kollégák közreműködésével nem régiben feltártak egy egyiptomi síremléket, mely kapcsán újabb lehetőségek nyíltak meg a korszak szempontjából. Az ezzel kapcsolatos kiállítás jövő tavasszal várható.

Hír TV