2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Magyarország élőben

Baán László: Mindig van hova előre lépni

Újabb 5 évre bízta meg Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum jelenlegi főigazgatóját Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter.

  • Baán László: Mindig van hova előre lépni

Egymást érik a világhírű kiállítások, vásárolunk műtárgyakat, elkezdődött a Liget projekt. Maradt még olyan kihívás, amely Önben van? Tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető Baán Lászlónak.

„Mikor elkezdtük a munkát nagyon távol álltunk attól, amit európai színvonalnak lehet nevezni a múzeumi világban. Most ezt végre elértük azt gondolom, jó pá éve. Ezt megtartani nap mint nap, úgy gondolom egy komoly munka. Ez nem magától van, ezt minden nap újra kell teremteni. Új kiállításoknál amikor bejön a látogató, úgy érezze, hogy valami különlegeset lát. Jól fogadják. Ez is ráadásul változik. Egészen más volt 10-15 éve, hogy hogyan működik jól egy múzeum és hogyan működik jól ma egy múzeum és más lesz 10 év múlva. Mindig van hova előre lépni, megtartani a színvonalat és vannak kihívások.”

- válaszolta a Szépművészeti Múzeum főigazgatója.

Szó volt a jelenleg épülő Liget projektről, mely várhatóan 2023-ra készül el. A nemsokára épülő új Nemzeti Galériáról, valamint a rövid és hosszú távú kiállításokról.

Olasz kollégák közreműködésével nem régiben feltártak egy egyiptomi síremléket, mely kapcsán újabb lehetőségek nyíltak meg a korszak szempontjából. Az ezzel kapcsolatos kiállítás jövő tavasszal várható.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!