2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Magyarország élőben

Magyarország élőben: 2020 a legek éve volt

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának szilveszteri különkiadásában Velkovics Vilmos, M. Dobos Marianne, Bayer Zsolt és Trombitás Kristóf, a Hír TV műsorvezetői vették górcső alá 2020 főbb történéseit.

  • Magyarország élőben: 2020 a legek éve volt

Velkovics Vilmos a beszélgetést azzal vezette fel, hogy felidézte Orbán Viktor miniszterelnök februárban mondott évértékelő beszédét, amelyben elhangzott, hogy mit vár 2020-tól, illetve a kormány fő azt is leszögezte, hogy az elmúlt 100 évből a 10 legsikeresebbet zártuk. Azután jött a március, és hatalmas fordulatot vett mindenki élete. Hogy emlékeztek vissza erre az időszakra – tette fel a kérdést a műsorvezető.

M. Dobos Marianne erre azt válaszolta, hogy ahogy Orbán Viktor mondta, ez a legek éve volt. Majd felidézte azt a képet, amikor a boltok polcai üresen kongtak, hiszen az emberek pánikjukban mindent felvásároltak legyen az WC papír, liszt vagy cukor.

Bayer Zsolt erre viccesen megjegyezte, hogy nem tudja elfelejteni azt a mémet, amely arról szólt, hogy a nagy számok törvénye alapján Magyarország lakossága a tavasszal otthon ült egy rakás WC papír és cukor társaságában.

Velkovics Vilmos az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogy személy szerint ő márciusban nem gondolt arra, hogy a karácsonyt is úgy kell töltenünk majd, hogy nem látogathatjuk meg szabadon a szeretteinket.

Trombitás Kristóf ezt követően arról beszélt, hogy egészen elképesztő helyzetek álltak elő ebben az évben, már tavasszal is, amikor pokoli képek járták be a sajtót, és akkor az emberek felkészültek arra, hogy ezzel együtt kell élni. Majd jött a nyár és egy nagy fellélegzés, aztán pedig egy még mélyebb válság.

Bayer Zsolt mind ehhez annyit fűzött hozzá, hogy épp a nyári szabadosság levét isszuk most, hiszen sokan fittyet hánytak akkor a javaslatok, kiutaztak külföldre, és behurcolták a kórt, és most itt tartunk, ahol – hangsúlyozta.

A beszélgetés során még érintették még az Amerikát felperzselő BLM-mozgalmak dúlásait, de nem hagyhatták szó nélkül a hazai ellenzék akcióit sem.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!