2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Magyarország élőben

Loppert Dániel: A MÁV ellen tervezett tüntetés összefügg az önkormányzati választásokkal

Járatkésések és kimaradások, rendszeres műszaki meghibásodások, az előírtnál kevesebb kocsival közlekedő vonatok, nem működő jegyárusító automaták, nem megfelelő utastájékoztatás - a többi között ilyen panaszokat fogalmaztak meg utasok a MÁV felé.

  • Loppert Dániel: A MÁV ellen tervezett tüntetés összefügg az önkormányzati választásokkal

A Közlekedő Tömeg Egyesület szervez tüntetést a MÁV késései miatt a Keleti Pályaudvarhoz szeptember 26-án. Loppert Dániel a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója szerint a megmozdulás összefügg a közelgő önkormányzati választásokkal.

„Mi alapjában véve az utasokkal szeretnénk beszélni és kevésbé a tüntetőkkel. Úgy gondoljuk, hogy a tüntetők 2019 október 13-ig lesznek, utána utasok lesznek, akikkel mi egyébként a rendszeres kapcsolatot fenntartjuk."

Mennyi panasz érkezik ezekben a témákban Önökhöz? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Még mielőtt a Közlekedő Tömeg elkezdett volna foglalkozni ezzel az üggyel, mi már kaptunk egy petíciót az utasoktól. Ez a Cegléd-Szolnok vonalra vonatkozó problémákra tartozik főleg. Akkor mi már tettünk erre lépéseket és az igényeik alapján már módosítottunk bizonyos dolgokat. Modern motorvonatokat vezényeltünk erre a szakaszra két párat, és további két párat szeretnénk Monor irányába közlekedtetni, hogy az ott tapasztalható zsúfoltságot, nehézségeket tudjuk könnyíteni. Tudni kell erről a Cegléd-Szolnok vonalról, hogy ez ma Magyarországon az egyik legforgalmasabb vasútvonal, tizenkilenc millió utas van rajta évente. Napi háromszáz vonat, tíz évvel ezelőtt csak százkilencvennyolc volt. Ötven százalékkal nőtt a vonatforgalom rajta. Nagyon sok utas jelent meg, radikálisan nőtt az utasszám az elmúlt években.”

Loppert Dániel arra a felvetésre, hogy a rossz munkaszervezés miatt maradt ki négy elővárosi vonat, a következőket mondta: egyrészt karbantartási hiba történt, ami a mozdonyok életkorából fakad, de tizenkilenc új korszerű emeletes motorvonat érkezik jövőre. Ennek a fele a Cegléd-Szolnok vonalon közlekedik majd. A szervezési probléma pedig egy egyedi eset volt -tette hozzá a kommunikációs igazgató. Ebben az esetben a személyi felelősségre vonás megtörtént.

Teljes műsor: 

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!