2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Magyarország élőben

Lemondásra szólította fel Mohács új polgármesterét a helyi Fidesz

Pávkovics Gábor, a Fidesz mohácsi elnöke nyilatkozott Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Lemondásra szólította fel Mohács új polgármesterét a helyi Fidesz

Lemondásra szólította fel Mohács új polgármesterét a helyi Fidesz. A Baranya megyei településen a szocialista Csorbai Ferenc egyedüli jelöltként indult, hiszen meghalt a polgármester Szekó József, néhány nappal a választás előtt. Így is csak a szavazatok 31%-át kapta meg Csorbai Ferenc. A Fidesz mohácsi elnökével, Pávkovics Gáborral beszélt a műsorvezető Velkovics Vilmos Magyarország élőben című műsorunkban.

15 000 szavazásra jogosult mohácsi közül 1 800 körüli fő szavazott Csorbai Ferencre. Ellenben bekerült az urnákba 4 000 érvénytelen szavazat. Ezzel kapcsolatban is kérdezte a műsorvezető a Fidesz mohácsi elnökét.

Pávkovics Gábor szerint a választók akaratának kinyilvánítása egyértelmű. Szekó József polgármester úr polgármesteri székében nem kívánják látni Csorbai Ferencet. Az előző évek eredményes munkájának ez egyfajta elismerése a részükről.

Csorbai Ferenc egyéni választókerületben is indult, azonban egy egyéni körzetet sem tudott megnyerni. A Fidesz-KDNP-s jelölt ezzel szemben közel négyszer annyi szavazatot kapott.

Csorbai Ferenc azt ígérte, hogy lemond, amire a Fidesz-KDNP-n kívül a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és a Momentum egyaránt kérte. Ő azonban mégsem mondott le.

„Én azt gondolnám, hogy a mai fejemmel már egyértelmű, hogy hatalomvágynak és személyes ambíciónak érezném. Korábbi napokban azt gondoltam, hogy nagyon komoly háttér nyomás van, a saját pártja részéről.”

- jegyezte meg Pávkovics Gábor, Csorbai Ferenccel és a Mohácson eddig történtekkel kapcsolatban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!