2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Lemondásra szólította fel Mohács új polgármesterét a helyi Fidesz

Hír TV

2019. október 16., szerda 20:25

Pávkovics Gábor, a Fidesz mohácsi elnöke nyilatkozott Magyarország élőben című műsorunkban.

Lemondásra szólította fel Mohács új polgármesterét a helyi Fidesz. A Baranya megyei településen a szocialista Csorbai Ferenc egyedüli jelöltként indult, hiszen meghalt a polgármester Szekó József, néhány nappal a választás előtt. Így is csak a szavazatok 31%-át kapta meg Csorbai Ferenc. A Fidesz mohácsi elnökével, Pávkovics Gáborral beszélt a műsorvezető Velkovics Vilmos Magyarország élőben című műsorunkban.

15 000 szavazásra jogosult mohácsi közül 1 800 körüli fő szavazott Csorbai Ferencre. Ellenben bekerült az urnákba 4 000 érvénytelen szavazat. Ezzel kapcsolatban is kérdezte a műsorvezető a Fidesz mohácsi elnökét.

Pávkovics Gábor szerint a választók akaratának kinyilvánítása egyértelmű. Szekó József polgármester úr polgármesteri székében nem kívánják látni Csorbai Ferencet. Az előző évek eredményes munkájának ez egyfajta elismerése a részükről.

Csorbai Ferenc egyéni választókerületben is indult, azonban egy egyéni körzetet sem tudott megnyerni. A Fidesz-KDNP-s jelölt ezzel szemben közel négyszer annyi szavazatot kapott.

Csorbai Ferenc azt ígérte, hogy lemond, amire a Fidesz-KDNP-n kívül a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és a Momentum egyaránt kérte. Ő azonban mégsem mondott le.

„Én azt gondolnám, hogy a mai fejemmel már egyértelmű, hogy hatalomvágynak és személyes ambíciónak érezném. Korábbi napokban azt gondoltam, hogy nagyon komoly háttér nyomás van, a saját pártja részéről.”

- jegyezte meg Pávkovics Gábor, Csorbai Ferenccel és a Mohácson eddig történtekkel kapcsolatban.

Hír TV