2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Magyarország élőben

Ledia Lazeri: A magyar vizsgálat hozzájárul a világméretű erőfeszítésekhez

A közvélemény nagy része megkérdőjelezte a szigorú intézkedések bevezetését, pedig pont ezeknek a közegészségügyi szigorításoknak köszönhető, hogy visszaszorult az eset-szám és a halálozás - mondta Magyarország Élőben Extra című műsorunkban a WHO magyarországi iroda-vezetője. Ledia Lazeri hozzátette: ezeknek az intézkedéseknek köszönhető, hogy megakadályozták az egészségügyi rendszerek túlterheltségét.

  • Ledia Lazeri: A magyar vizsgálat hozzájárul a világméretű erőfeszítésekhez

Európa több országában is a járványügyi korlátozások fokozatos enyhítéséről döntöttek az elmúlt napokban. Az első tapasztalatok azt mutatják, hogy vannak országok, ahol nem lett baj az enyhítésből, például sem Dániában, sem Csehországban nem robbant be újra a járvány. De van ellenpélda is: a boszniai Szerb Köztársaság vezetése a napokban azt közölte, náluk korai volt az enyhítés, mert újra nőtt a fertőzöttek száma. Mi a WHO véleménye az enyhítésekről? Lát-e kockázatot ebben – tette fel a kérdést Ledia Lazeri-nek Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Amikor a WHO tanácsokat ad országoknak, hogy a korlátozásokat enyhítsék, akkor mindig odafigyel a közegészségügyi szempontokra. A szervezet tisztában van vele, hogy az országoknak előbb-utóbb enyhíteniük kell a korlátozásokon, a WHO ezek tekintetében különböző stratégiákat nézett meg – válaszolta a szervezet magyarországi irodájának vezetője. Majd hozzátette, hogy

úgy lehet enyhíteni a korlátozásokat, hogy fennmarad továbbra is a fegyelem és a szociális távolságtartás. Az emberek értik, hogyan tudják megvédeni magukat és másokat

– hangsúlyozta Ledia Lazeri.

Az irodavezető beszélt arról is, hogy

a közvélemény nagy része megkérdőjelezte a szigorú intézkedések bevezetését, pedig pont ezeknek a közegészségügyi szigorításoknak köszönhető, hogy visszaszorult az esetszám és a halálozás

Ledia Lazeri a napokban megkezdett átfogó hazai vizsgálatokról azt mondta, hogy mindezek hozzájárulnak majd ahhoz a világméretű erőfeszítéshez, amely a járvány megfékezését célozza, és segítenek új ismeretekre szert tenni a vírusról.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Reagált a rendőrség Magyar Péterék internet blokkolásos sztorijára

Reagált a rendőrség Magyar Péterék internet blokkolásos sztorijára

Magyar Péterék azt terjesztik a követőik között, hogy gyűléseik helyszínein a rendőrség munkatársai blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét. A rendőrség reagált: ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk – írják a Police.hu-n.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!