2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Láng Zsolt: Ez az egy év szerintem Budapest számára egy csalódás

Egy éve választották meg a Karácsony Gergelyt Budapest főpolgármesterének, ez eltelt évet Láng Zsolttal a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjével értékeljük.

  • Láng Zsolt: Ez az egy év szerintem Budapest számára egy csalódás

Egy éve, 2019. október 13-án tartották az önkormányzati választásokat, ahol a budapesti választópolgárok Karácsony Gergelynek szavaztak bizalmat. Erre emlékezve egy Facebook posztot is készített a főpolgármester, amiben mozgalmasnak, emberpróbálónak, de sok szempontból eredményesnek minősíti az elmúlt egy évet. Felelőtlen gazdálkodás, alkalmatlanság, korrupciós ügyek - Így jellemezte a baloldali vezetésű önkormányzatokat elmúlt egy éves tevékenységük alapján a Magyar Nemzet. A lap felidézte: Budapesten rögtön a választás után megjelentek Gyurcsány Ferenc emberei, és több nagy cégnél is létszámleépítésre készülnek.

Egy éve választották meg a budapesti választópolgárok Karácsony Gergelyt főpolgármesternek. Konkrét ígéretekkel kampányolt és hát ilyenkor, egy év után alkalmas az idő arra, hogy összegezzünk vagy értékeljünk, hogy az ígéretfigyelő szerint 145 kampányígéretből eddig 15 teljesült, 13 pedig folyamatban van. Hogy ítéli meg ezt a mérleget? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Mi is ezt számoltuk. Ez az egy év szerintem Budapest számára egy csalódás, mert valójában hétről-hétre nem Budapest ügyeiről folyik a szó, tehát tisztán látszik, hogy Karácsony Gergely egyfelől komoly hatalmi, miniszterelnöki álmokat dédelget és ennek alárendeli a munkáját és az egész koalíció, mely a Parlamentben ellenzékben van, de a fővárosban pozíciót nyert arra használja ezt a helyzetet, hogy ebből a fővárosi helyzetből támadja a kormányt és egyfolytában vitákat gerjesszen a kormánnyal...

De Karácsony Gergely – bocsánat - cáfolta azt, hogy ő miniszterelnök jelölti babérokra törne, azt mondta, hogy megelégszik a főpolgármesteri pozícióval. – tette hozzá Földi-Kovács Andrea.

Nézze, annyiszor cáfolta már, hogy egyre gyanúsabb. Minél többször mondja el, hogy nem annál jobban érdemes szerintem odafigyelni, amit szerettem volna mondani, hogy összességében, az jellemző Budapestre, hogy folyamatosan egy harc van, folyamatosan a kormánnyal való feszültségkeltés van és a budapesti vezetés és maga a főpolgármester sokkal többször szólal fel olyan ügyekben, amelyek országos horderejű, európai ügyek, tehát, amik nem az ő mindennapi munkájához tartoznak, hanem a politikusi létéhez és nem Budapestről beszélgetünk

-          mondta Láng Zsolt, a a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!