2021. 10. 26. Kedd Dömötör napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Magyarország élőben

Kövér László: Kinek a szivárványos zászló, kinek a székely zászló

Önmagában botrányos, hogy a főpolgármester úr ezt tartotta legfontosabb teendőjének, mert eddig a budapesti közlekedés megbénításán túl nem sokat tett - mondta az Országgyűlés elnöke Magyarország élőben című műsorunkban. Kövér László hozzátette: azon túl, hogy elítéli a szivárványos zászló kihelyezését a Főpolgármesteri Hivatalra, nem támogat semmi olyan cselekedetet, ami áthágja a jogszabályokat, így a zászló jogszabályellenes eltávolítását sem.

Emlékezetes lesz ez az augusztus 20-a, hiszen a szokásos külsőségek nélkül telik, és mindemellett elérkeztünk egy olyan pontra, hogy Nyugat-Európában gyakorlatilag lehetetlennek tűnik egy keresztény ország megalapítását megünnepelni. Hogyan változhatott ekkorát a világ 30 év alatt - tette fel a kérdést Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének Velkovics Vilmos műsorvezető.

Minél többet gondolkozom rajta, annál inkább arra a meggyőződésre jutok, hogy nem az elmúlt 30 évben változott meg ennyire a világ Nyugaton. Ennek a változásnak a gyökerei régre nyúlnak vissza, van, aki egészen a felvilágosodás koráig vezeti vissza ezt a folyamatot

- válaszolta a házelnök, majd megjegyezte, hogy talán inkább az első vagy a második világháborút kellene kezdőpontként számításba venni. 

Kövér László rámutatott arra is, hogy míg Nyugat-Európa a 20. században szabadabb berendezkedésű volt, addig a kontinens keleti felében

a kommunista diktatúra elnyomása alatt mi, magyarok is jobban rá voltunk kényszerítve arra, hogy a saját élni segítő értékeinket meg próbáljuk foggal-körömmel megőrizni. Úgy tűnik, hogy a jólét, a szabadság, és annak a korlátlanságába vetett hit nem tett jót nyugat-európai testvéreinknek

- hangsúlyozta az Országgyűlés alelnöke.

A beszélgetés során érintették, hogy bizonyos körök olyan ügyeket, mint az egyenjogúság igyekeznek a saját érdekeik szolgálatába állítani. Így loboghat kint a Fővárosi Városházán a szivárványos zászló a székely zászló helyén. Ráadásul a Pride ünnepségsorozat egybeesik Szent István ünnepével. Mennyire van értelme eltávolítani ezeket a zászlókat - kérdezte Kövér Lászlótól a műsorvezető.

A főpolgármester önmagát és csapatát minősítette ezzel a gesztussal. Kinek a szivárványos zászló, kinek a székely zászló, most vonhatok egy kis párhuzamot. De ebből nem következik, hogy egy szellemi, erkölcsi agresszióra fizikai agresszióval kellene válaszolni. Mert ez olyan utat nyit meg, ami éppen azoknak az érdeke, akik Amerikától Európáig csatatérré akarják változtatni a világot - emelte ki a házelnök.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó tartalmak:

Orbán Viktor: Egy népnek a szabadságáért minden percben meg kell küzdeni

Áder János: Megpróbáltatások idején is gyarapítani kell az örök Magyarországot

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!