2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Kovács Zoltán: Politikai vagy ideológiai okból tilthatta le a Facebook a Mediaworks hirdetési fiókját

Kovács Zoltán szerint politikai vagy ideológiai motiváció miatt tilthatta le a Facebook a legnagyobb magyar médiavállalat, a Mediaworks hirdetési fiókját a közösségi oldalon. A nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában úgy vélte, a Facebook cenzúrát alkalmazott egy magyar cég ellen. Kovács Zoltán különösnek nevezte a döntést, mivel számos ellenzéki oldal gond nélkül tud álhíreket terjeszteni a közösségi oldalon.

  • Kovács Zoltán: Politikai vagy ideológiai okból tilthatta le a Facebook a Mediaworks hirdetési fiókját

Kovács Zoltán kiemelte: ez sajtószabadság kérdése. Jelen pillanatban akárhonnan nézzük, ez elég erősen cenzúrának tűnik.

Miért pont a Mediaworks-öt, miközben a magyar ellenzéki média, olyan is akivel nem is beszéltem már hetek, hónapok, évek óta, azt állítja, hogy én beszéltem vele?

- tette fel a kérdést. Hozzátette: ott van Kovács M. Mária esete, aki Orbán Viktor miniszterelnök halálát, repülőgépének a lezuhanását akarja. Őt nem tiltják le, nem zárják ki a Facebookról, miközben egy magyar és európai jogszabályoknak minden szempontból tökéletesen megfelelő médiaholding működését korlátozni akarják.

Kovács Zoltán kifejtette: ez azt jelenti, hogy még mielőtt bármi megjelenne a magyar sajtó egy részének szándékából, azt valaki le fogja ellenőrizni vagy tiltani.

Éltünk eleget '89-'90 előtt abban a világban, amelyben ezt cenzúrának nevezték

- fogalmazott.

Velkovics Vilmos azon kérdésére, lehet-e számítani valamiféle kormányzati reakcióra Kovács Zoltán elmondta: a kormányzat figyelemmel kíséri, hogy az Európai Unió különböző szerveiben milyen szándékok fogalmazódtak meg a Facebookkal való együttműködés kapcsán.

Azt tudjuk mondani, hogy semmilyen európai szervezet nem volt képes letenni az asztalra olyan megoldási javaslatot, mely minden kétséget kizáróan, objektíven tudta volna kiszűrni az álhíreket és a felbujtást a Facebookról. Nincs ilyen algoritmus

- emelte ki. Hozzátette: nincs egységes mérce, mely alapján ezt mérni lehetne. Ebből fakadóan azt a következtetést tudják levonni, hogy ami történik a Mediaworks-el, az valamilyen politikai vagy ideológiai motiváció kapcsán történik.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!