2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Kovács Zoltán: Mi egy új esélyt, egy új lehetőséget látunk a bizottság megalakulásakor

Hír TV

2019. november 25., hétfő 20:10

Földi-Kovács Andrea vendége a hétfői Magyarország élőben című műsorunkban Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár volt.

Mit vár el a magyar kormány az új összetételű Európai Bizottságtól – tette fel első kérdését Kovács Zoltánnak a műsorvezető.

„Mi egy új esélyt, egy új lehetőséget látunk a bizottság megalakulásakor, illetve politikájának kialakulásakor. Az elmúlt öt év teljesen feleslegesen, és valójában az intézményes jóváhagyást teljesen nélkülözve, egy politikai bizottságot helyezett az unió élére. Juncker úr saját bevallása szerint is egy politikai kezdeményező szerepet játszó bizottságot képzelt el és működtetett, amelyből rengeteg konfliktus lett. Amit várunk a bizottságtól, hogy gondolja át, értékelje újra a migrációval kapcsolatban elfoglalt európai felfogást annak megfelelően, ahogy az a tanácsban eldőlt illetve eldőlni látszik és ne folytasson önálló politikát. A másik fontos elvárás pedig a gazdaságpolitikai kérdések sora."

- fejtette ki véleményét a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán szerint Soros György egy demokratikus felhatalmazást teljesen nélkülöző hálózattal próbálja az érdekeit érvényesíteni Európában. A nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír TV Magyarország című műsorában úgy vélte, a nemzetbiztonsági ülésen be fogják bizonyítani, hogy a magyar származású milliárdos milyen eszközökkel próbálta megakadályozni Várhelyi Olivér jelölését.

"Fel kell lebbenteni a fátylat arról, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy demokratikus mandátummal semmilyen módon nem bíró üzletember, mint Soros György - még akkor is ha rettenetes mennyiségű pénz áll mögötte, illetve rendelkezésére az általa működtetett intézményrendszer és kapcsolatrendszer működtetésére – nem rendelkezik azzal a felhatalmazással, hogy neki szava lehessen európai tisztségviselők kiválasztásában és az európai politika irányításában." 

A teljes adás: 

Szijjártó: A külügyi tanács elfogadta az új Európai Bizottság összetételére vonatkozó javaslatot

Az Európai Unió Külügyminiszteri Tanácsa úgy döntött, hogy elfogadja, ezzel az Európai Parlament elé terjeszti az új Európai Bizottság személyi összetételére vonatkozó javaslatot, amelyben Várhelyi Olivér mint a bővítési portfólióra jelölt magyar biztos is szerepel - közölte külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az MTI-nek nyilatkozva hétfőn.

Hír TV