2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Globál 06:45

Magyarország élőben

Kovács Zoltán: Brüsszel politikai eszközként használja az Európai Bizottságot

A magyar kormány a kampány részének tartja, hogy az Európai Bizottság (EB) ellenőrei kartellezés gyanúja miatt öt magyar vállalatnál, köztük a miniszterelnök vejének volt cégénél is razziáztak. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, ez az akció is újabb jele annak, hogy politikai eszközként használják a brüsszeli testületet.

  • Kovács Zoltán: Brüsszel politikai eszközként használja az Európai Bizottságot

Hivatalosan nem értesült a magyar kormány arról, hogy lenne ilyen típusú vizsgálat – reagált az ellenzéki sajtóban ma megjelentre, amely szerint az Európai Unió rajtaütésszerű ellenőrzést tartott a kormányfő vejének a cégénél. Hozzátette: ha bármi ilyen történne, ne lepődjünk meg rajta, hiszen választási kampány van.

Ez egy kampánylufi - jegyezte meg Kovács Zoltán. 

A kormány és minden érintett nyílt testtartással áll egy ilyen vizsgálat elébe, hiszen a szabályokat be kell tartani és be is tartottuk – szögezte le.

Aggasztónak nevezte, hogy egyre inkább politikai eszközként használják az Európai Bizottságot (EB). Az látható, hogy az EB nem azt a szerepet vállalja és viszi, és nem azon a terepen mozog, amelyre egyébként az Európai Unió alapokmánya mandátumot adott - tette hozzá.

A Bizottság nem egy politikai testület, hanem a szerződés őre. Ehhez képest az elmúlt öt évben Jean-Claude Juncker saját bevallása és célkitűzései alapján politikai testületté vált - hangsúlyozta az államtitkár. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!