2020. május 29.,
péntek, Magdolna napja

Kovács Zoltán: Brüsszel politikai eszközként használja az Európai Bizottságot

Hír TV

2019. április 9., kedd 20:26

A magyar kormány a kampány részének tartja, hogy az Európai Bizottság (EB) ellenőrei kartellezés gyanúja miatt öt magyar vállalatnál, köztük a miniszterelnök vejének volt cégénél is razziáztak. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, ez az akció is újabb jele annak, hogy politikai eszközként használják a brüsszeli testületet.

Hivatalosan nem értesült a magyar kormány arról, hogy lenne ilyen típusú vizsgálat – reagált az ellenzéki sajtóban ma megjelentre, amely szerint az Európai Unió rajtaütésszerű ellenőrzést tartott a kormányfő vejének a cégénél. Hozzátette: ha bármi ilyen történne, ne lepődjünk meg rajta, hiszen választási kampány van.

Ez egy kampánylufi - jegyezte meg Kovács Zoltán. 

A kormány és minden érintett nyílt testtartással áll egy ilyen vizsgálat elébe, hiszen a szabályokat be kell tartani és be is tartottuk – szögezte le.

Aggasztónak nevezte, hogy egyre inkább politikai eszközként használják az Európai Bizottságot (EB). Az látható, hogy az EB nem azt a szerepet vállalja és viszi, és nem azon a terepen mozog, amelyre egyébként az Európai Unió alapokmánya mandátumot adott - tette hozzá.

A Bizottság nem egy politikai testület, hanem a szerződés őre. Ehhez képest az elmúlt öt évben Jean-Claude Juncker saját bevallása és célkitűzései alapján politikai testületté vált - hangsúlyozta az államtitkár. 

Hír TV