2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Magyarország élőben

Kovács László: Boldogok lennénk, ha 2019 forgalmának felét országos átlagban elérhetnénk

Egy éven belül másodszor is részlegesen bezár Magyarország. Az éttermek, kávézók ma már nem fogadhattak vendégeket, a boltok este 7 órakor bezárnak, 8 óra után pedig csak indokolt esetben lehet utcára menni. A cél a járvány visszaszorítása, de ennek nagyon komoly ára van. Csak a vendéglátásban tavasszal több tízezer ember veszítette el a munkáját és mostani szigorítások miatt is sokan az utcára kerülhetnek. A stúdióban Kovács László, a Magyar Vendéglősök Ipartestületének elnöke beszélt a változásokról.

„Az gondolom nem ért sajnos senkit váratlanul az intézkedés, hiszen a számok alapján erre számítani lehetett. Már az is ajándék volt, amikor mi nem zártunk be rögtön úgy, mint a környező országok. Az igaz, hogy márciusban a pandémia kezdetekor nagyon sokan végleg szögre akasztották a kulcsukat és nem tudtak tovább dolgozni, hiszen rendkívül magas bérleti díjakkal dolgoztak például a belvárosi kerületekben üzletek. Ennek a kitermelhetetlensége, ráadásul mikor nem volt vendég abszolút lehetetlenné tette a működést. Sajnos a helyzet nem javult. Az, hogy volt néhány jó hónap, a vidék szempontjából előnyös és nagyon jó eredmény, ez sajnos a budapestieket nem vigasztalhatta”

- mondta a Magyar Vendéglősök Ipartestületének elnöke, aki hozzátette, hogy már az is nagy öröm lenne számukra, ha az összforgalmat tekintve a 2019-es bázishoz mérten annak 50%-át országos átlagban elérhetnék.

Kovács László elmondta, szeretnék elérni, hogy legalább erre az időszakra csökkentsék a házhozszállítást terhelő áfát és így ne 27, hanem csak az éttermekben is fizetendő 5%-ot kelljen fizetni.

Teljes adás:

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!