2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

2x2 néha öt 19:10

Magyarország élőben

Kovács László: Boldogok lennénk, ha 2019 forgalmának felét országos átlagban elérhetnénk

Egy éven belül másodszor is részlegesen bezár Magyarország. Az éttermek, kávézók ma már nem fogadhattak vendégeket, a boltok este 7 órakor bezárnak, 8 óra után pedig csak indokolt esetben lehet utcára menni. A cél a járvány visszaszorítása, de ennek nagyon komoly ára van. Csak a vendéglátásban tavasszal több tízezer ember veszítette el a munkáját és mostani szigorítások miatt is sokan az utcára kerülhetnek. A stúdióban Kovács László, a Magyar Vendéglősök Ipartestületének elnöke beszélt a változásokról.

  • Kovács László: Boldogok lennénk, ha 2019 forgalmának felét országos átlagban elérhetnénk

„Az gondolom nem ért sajnos senkit váratlanul az intézkedés, hiszen a számok alapján erre számítani lehetett. Már az is ajándék volt, amikor mi nem zártunk be rögtön úgy, mint a környező országok. Az igaz, hogy márciusban a pandémia kezdetekor nagyon sokan végleg szögre akasztották a kulcsukat és nem tudtak tovább dolgozni, hiszen rendkívül magas bérleti díjakkal dolgoztak például a belvárosi kerületekben üzletek. Ennek a kitermelhetetlensége, ráadásul mikor nem volt vendég abszolút lehetetlenné tette a működést. Sajnos a helyzet nem javult. Az, hogy volt néhány jó hónap, a vidék szempontjából előnyös és nagyon jó eredmény, ez sajnos a budapestieket nem vigasztalhatta”

- mondta a Magyar Vendéglősök Ipartestületének elnöke, aki hozzátette, hogy már az is nagy öröm lenne számukra, ha az összforgalmat tekintve a 2019-es bázishoz mérten annak 50%-át országos átlagban elérhetnék.

Kovács László elmondta, szeretnék elérni, hogy legalább erre az időszakra csökkentsék a házhozszállítást terhelő áfát és így ne 27, hanem csak az éttermekben is fizetendő 5%-ot kelljen fizetni.

Teljes adás:

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: 2X2 néha 5

Szélesvásznú történelem: 2X2 néha 5

Az 1955-ös 2X2 néha 5 című alkotás egy szocialista operettfilm, amelynek rendezője Révész György. A műsor első részében Gyurkovics Zsuzsával, a film egyik főszereplőjével beszélgettünk, míg a második részben László Ferenc kultúrtörténész volt a stúdió vendége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!