2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Magyarország élőben

Kovács István: Európai viszonylatban az elsők között vagyunk az intézkedéseket tekintve

27 napja van érvényben a koronavírus okozta veszélyhelyzet. Mára 817-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma, 47 személy hunyt el és 71-re nőtt a gyógyultak száma is. A Magyarország élőben extra első vendége Hajnal Gabriella volt, a Klebelsberg Központ elnöke a digitális távoktatás elmúlt három hetének tapasztalatairól beszélt. A kormány gazdasági intézkedéseiről, hatásairól pedig Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója és Tóth Erik a Nézőpont Intézet elemzője mondta el véleményét.

  • Kovács István: Európai viszonylatban az elsők között vagyunk az intézkedéseket tekintve

 

 

„Ugye láthattuk és el is hangzott már több helyütt, hogy mind a járvány mind annak gazdasági hatásai tekintetében kulcsfontosságú kérdés az egyes kormányok reakcióideje és cselekvőképessége. E tekintetben vagy ebből a szempontból vizsgálva hogyan ítélik meg a magyar kormány eddigi cselekvési terveit?”

– kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Én azt hiszem, hogy európai viszonylatban az elsők között van a magyar kormány, akár a gazdasági intézkedéseket nézzük, akár még inkább, hogyha azokat az intézkedéseket nézzük ,amelyek következtében ugye Magyarország most jól áll a járvány elleni harcban (…)”

– mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

(…) Mennyire voltak összhangban az intézkedések és az arra adott válaszok hazánkban?”

-        kérdezte a műsorvezető.

„Orbán Viktor miniszterelnök még a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján úgy fogalmazott, hogy kétféle kormányzati tudás van Magyarországon, vannak az elrontók és vannak a kijavítók, és a kijavítók a 2010 utáni magyar kormányzat politikáját szimbolizálták ebben a beszédben. Én úgy látom, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv pontosan ezt a mentalitást tükrözi vissza jelen pillanatban (…)”

- válaszolta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője.

Teljes beszélgetés: 

Hajnal Gabriella: Vették az akadályokat az iskolák

Március 16-án bezártak az iskolák és digitális távoktatásra állt át az ország. Több mint három hét telt el azóta és az első tapasztalatokon már túl vagyunk. Hogy mi erről a hivatalos vélemény Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke beszélt a Magyarország élőben extra műsorunkban.

Elkezdődött az általános iskolákban a beiratkozás időszaka. A megváltozott körülmények következtében hogyan zajlanak a folyamatok?

A Klebelsberg Központ elnöke szerint a cél, hogy minél kevesebb legyen a személyes kapcsolat, ahol lehetséges online intézik a szükséges feladatokat. Sok szülő azonban kifogásolja, hogy a nyílt, bemutatkozó napok elmaradása miatt olyan iskolába íratja gyermekét, melyet nem is ismer annyira.

Hajnal Gabriella beszélt a határidőkről, és arról is, hogy milyen segítségre számíthatnak a szülők. A beszélgetésből kiderült, hogy minden iskola vette az akadályokat. Az elmúlt három hét tapasztalatai mutatják, hogy lelkesek a kollégák és maximálisan próbálnak teljesíteni, sőt: túlteljesíteni.

Vannak olyan régiók is, ahol most is papíralapon folyik az oktatás, itt a tanárok összeállítják a feladatlapokat, kiviszik a tanulóknak, majd begyűjtik azokat. Cél, hogy ezeken a területeken is minél hamarabb kiépüljön a megfelelő rendszer.

Az is nyilvánvaló, hogy most jóval nagyobb a teher a szülőkön, főleg az alsósoknál kell a nagyobb figyelem.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!