2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Kovács: Az Orbán-Mekel tárgyalások egy új európai kezdet reményében zajlottak

1989-ben Sopronban ért véget a második világháború utáni európai rend – mondta Orbán Viktor, aki szerint Európát napról napra újra kell egyesíteni. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Velkovics Vilmos műsorvezető a hétfőn lezajlott Orbán-Merkel találkozóról kérdezte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt.

  • Kovács: Az Orbán-Mekel tárgyalások egy új európai kezdet reményében zajlottak

„Legutoljára 2015-ben a migránsválság csúcsán járt Merkel Magyarországon. Most közösen imádkoztak az ünnepi istentiszteleten Orbán Viktorral és több más politikussal. Mekkora diplomáciai előmunka előzte meg ezt a találkozót?”

– kérdezte a műsorvezető.

„Sok-sok hónappal ezelőtt elköteleződött a német fél amellett, hogy a 30. évfordulót méltón, közösen fogjuk, és én azt gondolom a mai istentisztelet, illetve a napok óta tartó programsorozat, annak befejezéseként a kancellár és a miniszterelnök úr találkozója alapvetően az ünnepről, arról a közös 30 éves tapasztalatról szólt, amely gyakorlatilag megnyitotta az utat a német egyesítés felé, és egyúttal Európa egyesítése felé”

– nyilatkozta az államtitkár, aki szerint Európa egységének jövője szempontjából a mögöttünk hagyott évek bebizonyították, hogy az az út, amelyen a „Juncker bizottság” haladt, nem járható.

„Vissza kell térni a tagállamok, a nemzetek Európájának a gondolatához. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott a mai nap: Európa egységesítését, az integrációt azt nap mint nap el kell végezni”

– szögezte le Kovács Zoltán, aki szerint a nyugati világnak idestova harminc éve nem sikerült megértenie a közép-európai gondolkodását, a hagyományainkat, szokásainkat, amelyekben az említett, később csatlakozó Uniós országok népei élnek. A nemrég felállt új brüsszeli bizottság már egy új korszakot, új kezdetet vetít előre, amely megmutatkozott Orbán Viktor és Angela Merkel soproni tárgyalásán is.

„Árgus szemmel fogjuk figyelni, hogy a német sajtó hajlandó lesz-e tárgyilagosan és tárgyszerűen, illetve a tartalom minden elemét bemutatva beszámolni az eseményről, mert az elmúlt időszakban ez nem volt feltétlenül minden szempontból jellemző”

– reagált az államtitkár Velkovics Vilmos műsorvezető arra a kérdésére, amelyben a műsorvezető azt firtatta, hogy a hazánkkal szinte mindig kritikus hangnemet megfogalmazó német média Sopronban is csak a migráció és a magyar jogállamiság témaköre mentén tudott kérdezni a két vezető politikus sajtótájékoztatóján.

„Közép-Európának van egy saját identitása, amelyben az európai kultúra, a keresztény Európa védelmezőjének szerepe mindig is ott volt”

– fűzte hozzá Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!