2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Kovács Ákos: Most nem szabad elengednünk egymás kezét

Jakab István, a Magosz elnöke a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában elmondta, hogy nem lesz gond a lakosság ellátásával. Békés Márton történész arról beszélt, hogy ez a járvány a globalizáció járványa. Kovács Ákos előadóművész pedig a szerdai karanténkoncertjeit és szombati házi muzsikálásait ajánlotta többek között a nézők figyelmébe.

  • Kovács Ákos: Most nem szabad elengednünk egymás kezét

Jakab István: Nem volt, nincs és nem is lesz gond a magyar lakosság ellátásával

Ha a koronavírus-járvány miatt egy gazda bajba kerül, akkor fordulhat a Magosz helyi szervezeteihez, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál most alakul meg egy olyan munkacsoport, amelyik kifejezetten azt hivatott segíteni, ha probléma alakul ki egy adott területen, akkor meg tudják szervezni a segítséget.

Erről Jakab István, a Magosz elnöke beszélt.

Az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, a gazda azt nem tűri el, hogy a bajba jutott társának földje nem lesz időben megművelve. Velkovics Vilmos kérdésére, Jakab István megerősítette, nem volt, nincs és nem is lesz gond a magyar lakosság ellátásával.

Jakab István üdvözölte azt, hogy Emmanuel Macron francia elnök úgynevezett gazdasági patriotizmusra buzdított, hiszen örülni kell annak, hogy a „franciák végre felébredtek”.

A Magosz elnöke kiemelte,

a patriotizmus a legkisebb ökológiai lábnyom, vagyis a helyben megtermelt áru ott kerüljön értékesítésre.

Békés Márton: Ez a járvány a globalizáció járványa

A XXI. század nagy eseményének nevezte a járványt Békés Márton, történész egy cikkében. Elmondta, 100 éve tombolt a spanyolnátha, melynek kétszer annyi áldozata volt, mint a I. világháborúnak és ez volt a nyitánya a globalizációnak, egy technicizált és demokratikus korszaknak.

„Mintha 100 évvel később, most a globalizáció lebomlását, végét látnánk ezzel a járvánnyal. Én azt gondolom, hogy a demokrácia hála Istennek marad, viszont az a torzulás, amivé a liberalizmus az elmúlt évtizedekben, főleg az elmúlt harminc évben vált, szerintem ezzel a járvánnyal megszűnik.” 

Karanténkoncertekkel, házi zenéléssel és versmondással örvendezteti meg rajongóit Ákos  

A kijárási korlátozás ideje alatt szerdánként és szombatonként a személyes találkozást lehetővé tevő koncertek helyett az interneten, videócsatornáján jelentkezik Kovács Ákos – vezette fel a karanténkoncertek témáját Velkovics Vilmos műsorvezető, a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

Kovács Ákos hangsúlyozta, hogy azért dolgoznak, hogy

ne veszítsék el a kapcsolatot a közösségé vált közönséggel.

Az előadóművész beszélt arról, hogy együtt könnyebb lesz átvészelni ezt a kétségkívül nehéz időszakot, kiemelte, hogy most nem szabad elengednünk egymást kezét. Ákos kitért arra, hogy a májusi koncertjeiket lemondták, de a többi előadás is függőben van.

"Szerdánként az elmúlt 10 év zenei termésével igyekszünk vigasztalódni. Ez azt jelenti, hogy elmúlt 10-11 év összes koncert filmjét teljes hosszúságban, ingyen és HD-minőségben közreadjuk a Youtube-csatornákon, és ugyanitt szombaton pedig originális, házi muzsikálós, versmondós tartalmat közvetítünk"

– mondta el az énekes.

Végül elárulta, hogy jövő héten, nagyszombaton ünnepi tartalommal várja majd az érdeklődőket az AkoxVid csatornán.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!