2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Kósa: “Lex Czeglédy” törvénymódosítót terjeszt be a Fidesz

Hír TV

2019. május 23., csütörtök 19:25

A Hír TV Magyarország élőben adásában Velkovics Vilmos műsorvezető Kósa Lajost kérdezte az általa is benyújtott új törvénymódosítás tervezetéről, az úgynevezett „lex Czeglédyről”, és a küszöbön álló EP-választásokról.

Egyéni képviselői indítvánnyal törvényjavaslatot kezdeményez Kocsis Máté és Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselők. Kósa Lajos a műsorvezető felvetésére elmondta, hogy a nyolc éve tartó ügyben azért a mostani fordulat, mert 29 éve most fordul elő először, hogy az ellenzék „összefogva, egy bűnözőt a mentelmi joggal való visszaélés kapcsán kiment a bíróság elől”.   

„Eddig még mindig, minden fórumon a parlament is és az Országos Választási Bizottság is felfüggesztette annak a képviselőnek, vagy képviselőjelöltnek a mentelmi jogát, akit köztörvényes bűncselekménnyel vádoltak. Minden esetben”

– szögezte le a fideszes politikus.

A Czeglédy Csaba elleni bűntetőpert viszont így most le kellett állítani – mondta Kósa Lajos, majd hozzátette:

itt nyilvánvaló a mentelmi joggal való visszaélés. Eddig nem rögzítette semmi, hogy a parlament és NVB – ha köztörvényes bűncselekményről van szó –, akkor függessze fel az illetőnek a mentelmi jogát, ami nem azért van, hogy politikusok amögé bújva bűncselekményeket követhessenek el, majd az azokkal szembeni eljárást megszüntethessék.

Czeglédy Csaba esetében az ellenzék először törte meg ezt a szokásjogot. Valamit tudhat Czeglédy, amiért a komplett magyar ellenzék közösen így döntött, és mögé állt – húzta alá Kósa Lajos.

A beszélgetés folytatásában a Honvédelmi és Rendvédelmi Bizottság elnökét az EP-választások esélyeiről faggatta Velkovics Vilmos, akinek Kósa Lajos a hamarjában kirobbantott osztrák belpolitikai válságra reagálva elmondta: szerencsére Magyarországon a választópolgárok döntik el, ki lesz a befutó, és nem titkosszolgálati, maffia módszerekkel politizálnak.

Hír TV