2019. december 11.,
szerda, Árpád napja

Kósa Lajos: A gyűlöletből nem lehet falut vagy várost építeni

Hír TV

2019. augusztus 1., csütörtök 19:45

Nem tartja átütő erejűnek Kósa Lajos azt, hogy mintegy 40 helyen indul közös ellenzéki jelölt az őszi önkormányzati választáson. A Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke erről a Hír TV Magyarország élőben című műsorának csütörtöki adásában beszélt. A kormánypárt egykori alelnöke úgy látja az ellenzéket kizárólag a hatalmi harc, a csatározás nem pedig az ország és a települések építése érdekli.

Kósa Lajos szerint az emberek nem „hülyék”, hiszen látják, hogy az történik, olyanok állnak össze az adott faluban vagy városban, akik korábban gyűlölték egymást és kígyót-békát kiabáltak egymásra. A politikus kiemelte, nekik egyetlen céljuk van, hogy csatázzanak az Orbán-kormánnyal, vagyis nem a település jövőjét tartják szem előtt.

Ők egy csatatérré akarják változtatni az önkormányzatot (…) mi pedig azt mondjuk, ahogy eddig 2010 óta, szövetkezzünk arra, hogy építsünk, szépítsünk, tegyük otthonosabbá a városainkat, falvainkat és így építkezve érjük el azt, hogy ne csak az ország tudja azt megcélozni belátható időn belül, hogy az Európai Unió legélhetőbb országa lesz, hanem a magyar települések is

– tette hozzá Kósa Lajos.

Földi-Kovács Andrea felvetésére a kormánypárti politikus cáfolta, hogy csak a jobboldali vezetésű települések számíthatnak majd fejlesztési forrásokra, ugyanakkor megjegyezte, a csatározásokban és nem az építkezésben érdekelt „tarka-barka” koalíciókon azt látni, hogy mindenben ellentétes a véleményük és csak a Fidesz- és Orbán-fóbia tartja össze őket.

Kósa Lajos kiemelte, 2010 óta látni, hogy szépül az ország, megy előre az élet, az ellenzék pedig csak veszekedni akar.

Kérdésre, hogy adott esetben elvállalná-a a Fidesz alelnöki posztját, (Gulyás Gergely miniszter Fidesz-alelnöki helye megüresedik – a szerk.) Kósa Lajos azt mondta, ha felkérést kapna, elfogadná, ugyanakkor legfőbb feladatának jelenleg azt tartja, hogy a kormánypárt jelöltjei minél több településen arassanak győzelmet az önkormányzati választások napján.

A hivatalos kampány az önkormányzati választást megelőző 50. napon, augusztus 24-én kezdődik.

Teljes beszélgetés: 

HírTV