2020. április 10.,
péntek, Zsolt napja

Kollár László: Válságban a turizmus

Hír TV

2020. március 19., csütörtök 19:40

Kollár László, a Puncher Kastélyszálló tulajdonosa jelentkezett élő kapcsoláson keresztül Pécsről és a koronavírus turizmusra gyakorolt hatásáról, valamint Orbán Viktor tegnapi intézkedési csomagjának jelentőségéről is beszélt.

Elmondta, hogy a vendégeik folyamatosan mondják le foglalásaikat. Csak az elmúlt héten a 30%-ára esett vissza a meglévő foglalások száma. Rendkívül gyorsan történik minden, ugyanakkor igyekeznek tartani a lépést.

Ami Orbán Viktor tegnap tett kijelentéseit illeti, nagyon nagy segítséget jelent a tegnapi intézkedési csomag.

(Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi bejelentését IDE KATTINTVA tudják megtekinteni.)

A különféle szállodákra jellemző, hogy folyamatosan fejlesztenek. Senki nem rendelkezik ilyen mértékű tartalékkal. Ennél fogva az állami intézkedés szerepe jelentős.

Ha egyes cégek helyzete a bezárásig fajul, akkor szükséges b vagy c terv is. Ők ezt a helyzetet az elmaradt kisebb munkák elvégzésével igyekeznek eszközölni. Ez a dolgozókat is érinti, hiszen ennek köszönhetően a náluk dolgozó mintegy 140 család tagjait sem kell egyelőre elbocsátani. Akár csak részmunkaidőben is, de így legalább kisebb feladatok elvégzésre alkalmazásban tudnak maradni.

Ami a korábbi 2009-es válságot illeti, ott az őket finanszírozó bank magukra hagyta a Puncher Kastélyszállót és alkalmazottait. Ezzel szemben most Orbán Viktornak és Magyarország kormányának köszönhetően minimálisra lehet csökkenteni a károkat, így a cégek léte ezúttal nem forog veszélyben.

Dömötör Csaba: A jövőben további gazdaságvédelmi intézkedésekről is dönthetnek

Orbán Viktor: Felfüggesztjük a hitelfizetéseket év végéig

Hír TV