2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Kollár Lajos: Három ütemben válhat ismét teljessé az egészségügyi ellátás

Hetek óta készültünk arra, hogy lefut a járvány, és el kell kezdeni azokat az intézkedéseket, amely a szigorításokat feloldja, de ezt nyilván valóan nem lehet egy ütemben megvalósítani - mondta el Kollár Lajos egyetemi tanár, miniszteri tanácsadó a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A beszélgetés során azt is tisztázták, hogy a koronavírus-tesztek árát kinek kell finanszíroznia.

  • Kollár Lajos: Három ütemben válhat ismét teljessé az egészségügyi ellátás

Fokozatosan indul újra az egészségügyi ellátás. Milyen terv alapján láttak hozzá - tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Hetek óta készültünk arra, hogy lefut a járvány, és el kell kezdeni azokat az intézkedéseket, amely a szigorításokat feloldja, de ezt nyilván valóan nem lehet egy ütemben megvalósítani

– szögezte le Kollár Lajos, majd hozzátette, valószínűleg még három ütem követi a május 4-én kijött első csomagot.

Elhangzott, hogy az első körben azokat a szakmákat választották ki, amelyekben a legkisebb rizikófaktor van az esetleges újrafertőzödésre. Az első ütembe tartozik többek között a járóbeteg-ellátás vagy a fogászati rendelés. De szűrővizsgálatokra is lehet május 4-től ismét menni – emelte ki a miniszteri tanácsadó.

Kollár Lajos felhívta arra is a figyelmet, hogy

a rendelésekre időpontot kell foglalni mindenhol. Ez az intézkedés azért fontos, mert így nem alakulhat ki a rendelőkben tumultus. Egyelőre óránként négy beteg ellátását engedélyezték az orvosoknak

– fűzte hozzá.

A miniszteri tanácsadó hozzátette, a betegeknek a szakrendelőbe vírusmentesen kell érkeznie, az ezt igazoló tesztet, az állami intézményekben az állam finanszírozza, a magánintézményekben pedig ráterhelhetik a betegre vagy a magánrendelő saját maga bevállalja.

Kollár Lajos azt mondta, továbbra is az úgynevezett pcr teszt az elfogadott, amely majdnem százszázalékos biztonságot nyújt, a többi tesztnél nagy az esély a fals eredménynek.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!