2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Kocsis Máté: Nemzeti hatásköröket átadni az uniónak veszélyes utakra visz

Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított a gyermekvédelmi törvény miatt. Mi lehet a magyar válasz a helyreállítási alap uniós blokkolására? A stúdióban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője volt Földi-Kovács Andrea utolsó beszélgetőpartnere a Magyarország élőben című műsorunkban

  • Kocsis Máté: Nemzeti hatásköröket átadni az uniónak veszélyes utakra visz

A pedofiltörvény és a mesekönyv megbüntetése miatt is jogsértési eljárás indult Magyarországgal szemben. Friss hír, hogy a migrációval kapcsolatosan is indul kötelezettségszegési eljárás.

- Legalább hat uniós jogszabállyal összefüggésben emelt kifogást az uniós testület a gyermekvédelmi szabályozással szemben. Felülvizsgálják vagy felülbírálják a törvényt

- kérdezte a műsorvezető.

- Nem, semmiképpen. Ameddig nemzeti kormánya van Magyarországnak, ragaszkodni fogunk ahhoz, hogy azok a kérdések, amelyeket egyébként az Európai Unió is nemzeti hatáskörbe utal, az maradjon is az. Amiről most folyik a vita, az nemzeti hatáskörbe tartozik. Ez nem egy mérlegelési kérdés, hanem tény. Az, hogy a magyar parlament elfogadta a pedofil bűnelkövetőkkel szemben fellépő törvényt, illetve a gyermekvédelemhez kapcsolódó egyéb jogszabályokat, az mindaddig nem fog megváltozni, amíg nemzeti kormány van, vagyis amíg az általam vezetett frakció van többségben az országgyűlésben.

A műsorvezető felvetésére, miszerint a Momentum már bejelentette, hogy ha nyernek akkor el fogják törölni a pedofiltörvényt Kocsis Máté azt mondta: óva intené őket ettől mert ha uniós nyomásra megint átadunk nemzeti hatásköröket, amik nem tartoznak oda, az nagyon veszélyes utakra visz. Az az unió szétveréséhez vezető legrövidebb út. Növeli a feszültséget.

- Ami ennél is súlyosabb az, hogy az általunk elfogadott törvény arról szól, hogy kiemelté teszi a szülők jogát, előjogokat ad a szülőknek saját gyermekük nevelését illetően

- hangsúlyozta a frakcióvezető.

Az adás végén rendhagyó módon ezúttal nemcsak a vendégünk köszönte meg a beszélgetést és búcsúzott el, hanem Földi-Kovács Andrea műsorvezető is, aki most volt látható utoljára a HírTV képernyőjén.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!