2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Kocsis Máté: Manfred Weber meggondolatlanul nyilatkozott

Meggondolatlan és rosszindulatúnak nevezte Manfred Weber nyilatkozatát Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Magyarország élőben című műsorunkban. A néppárti csúcsjelölt a hétvégén azt nyilatkozta, ha a Fidesz szavazatain múlna, nem vállalná az Európai Bizottság elnöki posztját. Kocsis Máté szerint a magyar választók egyértelmű felhatalmazást adtak a kormánynak azzal a céllal, hogy a kormány megőrizze az ország szuverenitását.

  • Kocsis Máté: Manfred Weber meggondolatlanul nyilatkozott

Kocsis Máté Manfred Weber mondatait annak tulajdonítja be, hogy kampány van, ugyanakkor meglátása szerint a bajor politikus most még nem láthatja, hogy kik lesznek a szövetségesei, nem is tudhatja, milyen szövetségesekre lesz szüksége politikai céljai elérése érdekében. Hozzátette, a Fidesz soha nem volt Weber rossz szövetségese.

A mi álláspontunk tiszta és az emberek felé mutat. A választások előtt ilyen nyilatkozatokat azért sem érdemes tenni, mert mindenről a választópolgárok fognak dönteni

– emelte ki a kormánypárti politikus.

Felhívta rá a figyelmet, a Fidesz nem személyekben, hanem olyan szövetségesekben gondolkodik, és azt a bizottsági elnököt fogja támogatni, aki nem akar több migrációt.

Kocsis Mátét Földi-Kovács Andrea műsorvezető kérdezte a családvédelmi akcióterv nagy többségű elfogadásáról, valamint arról is, hogy ismét nem alakult ki teljes konszenzus a kérdés a programról, hogy a DK nemmel szavazott a javaslatra.

A Fidesz frakcióvezetője szerint nincs semmi meglepő abban, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nemet mondott a családvédelmi akciótervre, hiszen – szavai szerint – azt senki sem gondolhatta komolyan, hogy azok támogassák a magyar családokat, akik hatalmuk éveiben a családok ellen politizáltak

2010 előtt elvették az egy- és kétgyermekesek után járó családi adókedvezményét, megszüntették az otthonteremtési programot és elvették a hároméves gyest

– emlékeztetett a frakcióvezető.

Kiemelte, ma Magyarország költ GDP-arányosan a legtöbbet a családok támogatására, ez pedig kétezer milliárd forint, vagyis majdnem 5 százaléka a teljes GDP-nek.

Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy a politikus mit gondol arról, hogy egyesült a Hír TV és az ECHO TV, Kocsis Máté, elmondta előbb-utóbb a helyükre kerülnek a dolgok. A Hír Tv egy megújult keretben egy megerősödött szervezeti keretben még inkább el tudja látni azt a feladatot, amire a nézők felkérték.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!