2021. május 12.,
szerda, Pongrác napja

Kocsis Máté: Látszik, hogy Hadházy ezt nem saját zsebből fizeti

2020. február 17., hétfő 20:19

Orbán Viktor nélkül, Hadházy Ákos kitiltásával indult a Parlament tavaszi ülésszaka. Miről szól majd a magyar belpolitika a következő hónapokban? A HírTV Magyarország élőben című műsorában Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője beszélt a témákról.

Akár egy éves fizetését is bukhatja Hadházy Ákos, aki ismét megpróbálta megzavarni a parlamenti ülést. A független képviselő egy stop propaganda feliratú táblát lógatott le az emelvényről. A politikusnak már volt hasonló akciója. Tavaly ősszel a miniszterelnököt provokálta Hadházy, ami után a kormánytöbbség szigorította az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő törvényeket.

„Hadházy Ákosnak a politikai tevékenysége és igazából a személyisége is olyan jelentéktelen, hogyha nem ilyeneket csinál, akkor nincs róla hír. Tehát nekünk kell tudnunk azzal együtt élni (…), hogy van egy ilyen ember az országgyűlésben. Nyilván hozzákötni kevés dolgot lehet a politikai pályafutásához. Eredményeket egyáltalán nem, balhékból meg csak a durvábbakat, például a Parlamenten kívül a saját idős beteg szomszédjának a kisemmizését és ilyeneket tudnék említeni”

- mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Az országgyűlési törvényről elmondta, annyiban rendelkezik visszatartó erővel, hogy a korábbinál jóval magasabb, az eddigiek akár tizenkétszeresét is megfizetheti egy parlamenti képviselő egy ilyen szintű rendbontásért.

„Az látszik, hogy Hadházy ezt nem a saját zsebéből fizeti. Aki a saját fizetéséből állja ezt, az nyilván ezt is megfontolja. Majd lesz valami hamis színbe feltűntetett gyűjtés, ahol nagyon szegény emberek, mikroadományaiból hirtelen össze fog jönni sok-sok millió forint és akkor abból majd befizeti.”

HírTV