2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Magyarország élőben

Kocsis Máté: Látszik, hogy Hadházy ezt nem saját zsebből fizeti

Orbán Viktor nélkül, Hadházy Ákos kitiltásával indult a Parlament tavaszi ülésszaka. Miről szól majd a magyar belpolitika a következő hónapokban? A HírTV Magyarország élőben című műsorában Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője beszélt a témákról.

  • Kocsis Máté: Látszik, hogy Hadházy ezt nem saját zsebből fizeti

Akár egy éves fizetését is bukhatja Hadházy Ákos, aki ismét megpróbálta megzavarni a parlamenti ülést. A független képviselő egy stop propaganda feliratú táblát lógatott le az emelvényről. A politikusnak már volt hasonló akciója. Tavaly ősszel a miniszterelnököt provokálta Hadházy, ami után a kormánytöbbség szigorította az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő törvényeket.

„Hadházy Ákosnak a politikai tevékenysége és igazából a személyisége is olyan jelentéktelen, hogyha nem ilyeneket csinál, akkor nincs róla hír. Tehát nekünk kell tudnunk azzal együtt élni (…), hogy van egy ilyen ember az országgyűlésben. Nyilván hozzákötni kevés dolgot lehet a politikai pályafutásához. Eredményeket egyáltalán nem, balhékból meg csak a durvábbakat, például a Parlamenten kívül a saját idős beteg szomszédjának a kisemmizését és ilyeneket tudnék említeni”

- mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Az országgyűlési törvényről elmondta, annyiban rendelkezik visszatartó erővel, hogy a korábbinál jóval magasabb, az eddigiek akár tizenkétszeresét is megfizetheti egy parlamenti képviselő egy ilyen szintű rendbontásért.

„Az látszik, hogy Hadházy ezt nem a saját zsebéből fizeti. Aki a saját fizetéséből állja ezt, az nyilván ezt is megfontolja. Majd lesz valami hamis színbe feltűntetett gyűjtés, ahol nagyon szegény emberek, mikroadományaiból hirtelen össze fog jönni sok-sok millió forint és akkor abból majd befizeti.”

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!